Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



BRIEFS
26.01.09  

Peaminister Ehud Olmert ütles neljapäeval, et IDF'i operatsioon on loonud uue võimaluse jõupingutustes röövitud sõduri Gilad Shalit'i vabastamiseks, kirjutab Haaretz. Israeli saadik Amos Gilad peaks teavitama neljapäeval egiptuse osapoolt, et kuni läbirääkimised Shalit'i vabastamiseks pole taastatud, ei kavatse Iisrael avada piiriületuskohti millekski muuks kui ainult humanitaarabi läbilaskmiseks. Londoni päevalehe Al-Hayat andmeil ütles üks Hamas'i kõrge ametnik neljapäeval, et nad keelduvad igasugusest seosest Shalit'i ja Gaza piiripunktide avamise vahel. Ta ütles, et Hamas'i sõjalisel tiival on info Shalit'i seisundi kohta, kuid asi jõuab lahenduseni ainult vangide vahetuse läbi. Vastavalt kõrgetele ametnikele Jeruusalemmas on Iisrael oma positsiooni vangide vahetuse küsimuses pehmendanud ning on valmis maksma raskemat hinda...

AP videomaterjalid näitavad, et Gazasse smugeldamine tunnelite kaudu on taastunud. Videokaadrid demonstreerivad, kuidas araablased täidavad lähedalasuvast tunnelist kütuseautot gaasiga. Lisaks sellele on piltidel näha, kuidas traktoritega tunneleid taastatakse. IDF'i hinnanguil purustati Filadelfia koridoris 60-70% tunnelitest, smugeldajad väidavad, et mõned tunnelid olid käigus kogu sõjalise operatsiooni vältel. Kolmekümne meetri sügavusel asuvad puuvooderdisega tunnelid on olnud pommitustele eriti vastupidavad.

Haaretz kirjutab, et Iraanis avaldatakse araabia ja inglise keeles holokaustiteemaline karikatuuride ja satiiriliste kirjutiste kogumik. Raamatu presentatsioon toimub 27. jaanuaril, mis on paljudes lääneriikides Holokausti mälestuspäevaks. Tseremooniast võtavad osa mitmed valitsustegelased ning loetakse ette tervitussõnad Ahmadinejadilt. Fars'i uudisteagentuur teatab, et raamat käsitleb Holokausti "suurt ajaloolist moonutust". Raamatus on 52 karikatuuri ning 108 lehekülge satiirilisi kirjutisi.

Haifa sadamast 90 kilomeetri kaugusel Vahemeres leiti rohkem kui 88 miljardit kuupmeetrit looduslikku gaasi. Kui kaubanduslike gaasikoguste olemasolu kinnitust leiab, on sel kaugeleulatuv majanduslik ja diplomaatiline mõju, kirjutab Haaretz. Projektiga seotud ettevõtted hakkavad gaasi müügist teenima miljardeid dollareid, riik saab mitmesuguseid makse ning Iisrael muutub vähem sõltuvaks Egiptuse gaasist.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.