Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



GAZA SÜNDMUSTE JUURDLUS VAHERAHU AJAL
12.02.09  

Iisraeli armees (IDF'is) viidi läbi mitmel tasandil juurdlused Dr. Az A-Din Abu El-Eish kodu juures toimunud intsidendi asjus, kus kolm tema tütardest hukkusid. IDF jõudis järeldusele, et tõepoolest iisraeli tankidest tulistatud mürsud põhjustasid kolme tüdruku surma. IDF andmeil sattusid Golani brigaadi sõdurid arsti maja juures ägeda snaiperitule alla. Snaiperituli lähus Abu El Eishi kodu kõrval olevast majast. Äkitselt märkasid sõdurid kahtlaseid tegelasi arsti maja ülemisel korrusel ning nad arvasid, et sealt juhendatakse Hamasi snaipreid. Ägeda tulevahetuse keskel andis brigaadi komandör käsu avada tuli nende pihta. Niipea, kui sõdurid said aru, et tegemist on tsiviilisikutega, peatasid nad koheselt tulistamise ning tegutsesid operatiivselt, et võimaldada kiirabil kiiresti haavatuid evakueerida. IDF pressiesindaja sõnul pöörduti korduvalt isiklikult Dr. El-Eish'i poole ja paluti tal oma kodust evakueeruda. Lisaks sellele hoiatas IDF kohalikke elanikke meediakanalite kaud
u ning tuhandete lendlehtede abil. IDF väljendas kahetsust juhtunu ning kaotatud elude pärast. Abu El- Eish tänas kõiki, kes "aitasid kaasa asja uurimises ning tõid tõe päevavalgele".

Gaza konflikti ajal teatasid mitmed meediakanalid, et IDF tankituli tabas UN kooli ning kümned tsiviilelanikud, kes olid koolist varju otsinud, said surma. Hilisemad raportid näitavad, et antud intsident oli UN ametnike poolt ebatäpselt kajastatud ning et IDF tuli tegelikult ei tabanudki kooli. Õpetaja, kes oli samal ajal koolis olnud, teatas, et mõned inimesed, kes olid kooli territooriumil, said haavata, aga mitte keegi ei saanud surma. Surma said inimesed, kes olid keset lahingutegevust tänaval ning ainult kolm neist olid UN kooli õpilased.

Jeruusalemmas asuv organistsioon NGO Monitor avaldas sel nädalal raporti, milles analüüsib Gaza konflikti kajastamist NGO'de (mittevalitsuslikke organisatsioonide - non-governmental organizations) poolt ning jõudis järeldusele, et NGO'de poolsed väljaütlemised sõja ajal ja pärast sõda on olnud "ülekaalukalt Iisraeli hukkamõistvad ning osutavad minimaalset tähelepanu Iisraeli inimõigustele ning kannatustele. NGO Monitor väidab, et needsamad NGO'd olid "märkimisväärselt kõhklevad Hamasipoolse laiaulatusliku ja illegaalse inimkilpide kasutamise hukkamõistmisel". NGO Monitors peadirektor Prof. Gerald Steinberg kommenteeris, et paljud inimõigusorganisatsioonid on kaotanud oma moraalse kompassi ning et "NGO kampaania Gaza konfliktis õõnestab veelgi seda, mis on inimõiguste tagamise liikumise moraalsest alusest ja universaalsusest alles jäänud".

Värske USA uuring väidab, et Israel ei rikkunud sõjapidamise seadusi viimase Gaza operatsiooni ajal, kirjutab Ynet News. Uurimustöö märgib ära, et "poliitilised jõupingutused sõjapidamise seadusi ning humanitaarseid kaalutlusi manipuleerida on saanud asümmeetrilise sõjapidamise võtmerelvaks ning seda kasutatakse tihti sellistes konfliktides propaganda ja poliitilise mõjujõu alusena." "Tõelised kannatused võimendatakse liialdatud süüdistusteks ning arvudeks, mida pole võimalik kinnitada usaldusväärsete andmete või metoodika abil," väidab uuring. Dokument kirjeldab samuti olukorda, kus "kus üks osapool on piiratud rahvusvahelise seadusega ning teine pole ning see asjaolu teeb rahvusvahelise seaduse efektiivselt potentsiaalseks relvaks selle osapoole jaoks, kes ise seda hülgab ning ära kasutab."

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.