Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



RAKETISADU EI OLE PEATUNUD
12.02.09  

Iisraeli sõjaline operatsioon Gazas on lõppenud, kuid Iisraeli linnadesse kukuvad endiselt raketid. Gaza terroristid on pärast relvarahu algust tulistanud üle 30 raketi ja mürsu. Samal ajal on alanud relvade smugeldamine uute ja parandatud tunnelite kaudu Egipuse piiri all ja mereteede kaudu. Hamas valmistub uut lööki andma.

Hamasi valitsus Gazas paljastab üha enam oma tõelist iseloomu. Sellest ei piisanud, et nad kasutasid oma tsiviilelanikke jõuga ähvardades. Sel nädalal avaldas Fatah nimekirja, milles olid 181 isiku nimed, kelle Hamasi liikmed sõja ajal tapsid või kellele tulistasid jalgadesse. Kolmapäeval tungisid Hamasi relvastatud liikmed ÜRO lattu ning varastasid toitu ja tekke, mis olid mõeldud tesiviilelanikele.

Samal ajal näib, et Hamas ei suuda otsustada, millist taktikat edaspidi kasutada. Hamasi liidrid, kes elavad Damaskuses, keelduvad aktsepteerimast pikaajalist relvarahu Iisraeliga ning nõuavad piiriületuspunktide täielikku avamist. Gazas elavad liidrid, kes on tüdinud punkritesse varjumisest, on meelsamini valmis kompromisse tegema ning taotlevad innukalt ametlikku relvarahu, mis võimaldaks neil peidust välja tulla.

Kommentaar:
Selgituseks kaks tähelepanekut: esiteks, erinevused Damaskuses ja Gazas elavate Hamasi liidrite arvamuses on vaid taktikalised. Pikemaajaliseks strateegiaks on ja jääb Iisraeli hävitamine. Teiseks, Hamas nõuab piiride avamist. Iisrael nõuab relvade smugeldamise lõpetamist. Hamas ei lakka olemast Hamas, seega nad jätkavad smugeldamist. Iisrael ei lõpeta oma kodanike kaitsmist, seepärast blokaad jätkub. 1. järeldus: Hamas hoolib vähem oma rahvast ja rohkem oma mõrvarlikust ideoloogiast, seepärast lasevad nad inimestel kannatada, et nemad oma rakette saaksid valmistada. 2. järeldus: olukorra jätkumine viib paratamatult uutele vastuoludele ja uutele kannatustele, mille autoriks on Hamas.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.