Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



ABBAS PALUB KVARTETIL IISRAELI BOIKOTEERIDA
14.02.09  

Palestiina Omavalitsuse president Mahmoud Abbas korraldas hiljaaegu poliitilise kampaania Iisraeli delegitimiseerimiseks. Abbas tegi ringkäigu Euroopas ning palus sealsetel liidritel boikoteerida Iisraeli, kui moodustatakse parempoolne valitsus, mis jätab kahe-riigi lahenduse tagaplaanile. Abbas ütles Hamasi boikoteerimisele viidates: "Te peate võtma samasuguse hoiaku Iisraeli valitsuse suhtes, mis seisab vastu Palestiina riigi loomisele ja tõelistele läbirääkimistele põhiküsimuste üle, mis viiksid lõpliku lahenduseni."

Prantsusmaa, Suurbritannia ja Itaalia liidrid on väidetavasti lubanud Abbasile, et nad ei lase Iisraeli valitsusel rahuprotsessi venitada ega külmutada. Prantsusmaa välisminister Bernard Kouchner ütles: "Me ei luba Iisraelil jätkata Läänekalda okupeerimist majanduslike žestide või hea tahte avalduse varjus." Obama valitsuse pressiesindaja Robert Wood oli oma väljendustes ettevaatlikum ning ütles, et nad teevad tööd konflikti lahendamiseks hoolimata sellest, kes Iisraeli valitsust juhib. Wood kirjeldas Iisraeli kui hästi arenevat demokraatiat ning ütles, et Iisraeli rahvas otsustab, kes nende valitsust juhib.

Kommentaar:
Kurb on näha, kui kergesti, innukalt ja avameelselt teatud poliitikud pooltõdedel põhinevate argumetidega kaasa lähevad. Palestiina riigi loomine on viimase viie aasta jooksul tõepoolest olnud rahvusvaheliselt aktsepteeritud poliitikaks. Ent see poliitika ei ole tingimusteta. On teatud põhjusi, miks täna, pärast 15 aastat kestnud läbirääkimisi, valitseb taoline olukord Iisraeli ja Palestiina araablaste suhetes. Üle kogu Iisraeli on umbes 1400 hauda, mis on peamiseks selgituseks, miks Abbas praegu Palestiina president ei ole (hoolimata sellest, et mõned teda selleks nimetavad). Need on 2000. aastast alates toime pandud terrorirünnakute ohvrid.

Palestiina riigi rajamise eeltingimuste hulka, mida on otsustanud ka Kvartett, kuuluvad terrorismi vastu võitlemine, vaenule õhutamise lõpetamine ja Iisraeli tunnustamine. Asjaolu, et Abbas kutsus sel nädalal Hamasi looma ühisvalitsust, ilma et ta oleks neilt nõudnud Iisraeli tunnustamist, tähendab tingimuste mittetäitmist. Jätkuv antisemitism haridussüsteemis ning sagedased PO territooriumilt lähtuvad terrorirünnakud on samuti asjad, millega Abbas tegemist peab tegema. Peale selle valitseb Hamas - terroriorganisatsioon, mida spondeerib Iraan - mitte ainult Gazas, vaid on tugev ka Juudeas ja Samaarias.

See on ainult osaline nimekiri Iisraeli kõige rohkem puudutavatest asjadest. Abbasi vaevavad ka tohutud siseprobleemid, näiteks korruptsioon, anarhia, poliitiliste vastaste allasurumine, kõnevabaduse ja pressivabaduse puudumine. Samuti on majanduskasv olematu. Seega näib, et surve avaldamine Palestiina riigi loomiseks praegu, nagu Kouchner seda teeb, tuleneb tegeliku olukorra oma suva järgi tõlgendamisest ning rahvusvahelise kogukonna seatud tingimuste mitteaustamisest.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.