Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



OLMERT HEIDAB KÕRVALE BARAKI MEETODID JA MUUTUB KARMIMAKS HAMASI VASTU
21.02.09  

Peaminister Ehud Olmert otsustas sel nädalal seada Gilad Shaliti vabastamise igasuguste Hamasiga sõlmitavate kokkulepete eeltingimuseks, olgu tegu relvarahu või Gaza blokaadi lõdvendamisega. Julgeolekukabineti kolmapäeval tehtud avalduses öeldakse, et on mõeldamatu, "et Iisrael aktsepteeriks Egiptuse ettepanekut relvarahu sõlmimiseks ja piiripunktide taasavamiseks enamale kui humanitaarabile, kui ei vabastata Shaliti."

Kaitseminister Barak, kes nüüd hääletas selle lähenemise poolt, toetas varem relvarahu ja piiriületuspunkte puudutava kokkuleppe sõlmimist enne Shaliti küsimuse lahendamist. Välisminister Tzipi Livni aga pooldab seisukohta, et Hamasiga mingeid kokkuleppeid ei tohiks sõlmida; kui nemad ei tulista, ei tulista ka Iisrael, leiab ta. Livni arvates peaks Shaliti üle pidama läbirääkimisi eraldi.

Hamas lükkas Iisraeli nõudmise tagasi ning nõuab piiriületuspunktide avamist enne Shaliti puudutava kokkuleppe arutamist. Ka osapooli vahendanud Egiptus lükkas tagasi Olmerti nõudmise Shaliti vabastamiseks esmajärjekorras. Nii Hamas kui Egiptus tõlgendavad Olmerti sammu kui sõnumit, et Iisrael ei ole praegu kokkuleppest huvitatud.

ÜRO Lähis-ida saadik Robert Serry hoiatas, et kui püsiva relvarahu kokkuleppet ei sõlmita, puhkeb Gazas uus ja veelgi hävitavam vägivald. Märkides, et Hamas lennutab endiselt rakette Iisraeli ning Iisraeli lennukid ründavad terroristlikke sihtmärke Gazas, lisas Serry: "On pakiline vajadus, et igasugune vägivald lõppeks ning kõik osapooled austaksid täielikult rahvusvahelist inimõigusi."

Kommentaar:
Olmerti ranget suhtumist Hamasi tuleks vaadelda seoses kolme faktoriga: Esiteks, Baraki Tööpartei kaotas valmistega palju mandaate ning Barak muutus praktiliselt ebaoluliseks. Olmert võib nüüd oma populaarset kaitseministrit vabamalt eirata. Teiseks, rahvas on ühel meelel, et praegu on aeg tuua Shalit koju. Paljud leiavad, et Iisrael ei oleks tohtinud Gazast ilma Shalitita ära tulla ning nüüd nõuavad inimesed, et Olmert tooks ta enne oma ametist lahkumist koju. Kolmandaks, rahvas mõistab, et Shaliti vabastamise eest peab Iisrael maksma ränka hinda; mõnede palju surma toonud terrorirünnakutega seotud kurjategijad tuleks vabastada. Meeleolud on selgelt muutunud.

Ühtki ametlikku vangide nimekirja ei ole siiski veel avaldatud ning meeleolu võib selle reaalsuse avalikukssaamisel taas muutuda. Juba kostab hoiatavaid hääli, et üksikisiku huvid, antud juhul Shaliti omad, seatakse ettepoole rahva huvidest. Kardetakse ka seda, et terroristide vabastamist käsitletakse terrorismile alistumisena ning see julgustab teostama rohkem röövimisi ning toob tulevikus kaasa rohkem terrorismi vabastatud terroristide poolt.

Teise märkuse kohta: On jahmatav, et ÜRO nõuab tsirkuse tegemist, mis seab nii oma tegude tõttu kui ka rahvusvahelise kogukonna deklaratsioonide poolt selgelt defineeritud terroriorganisatsiooni teod samale tasemele demokraatliku ja seaduskuuleka riigi sõjaväe kaitsemeetmetega. Aastaid on oldud üksmeelsel seisukohal, et Hamas tuleb isoleerida ja tunnistada ebaseaduslikuks. Ent avaldused nagu Serry oma, mis peaksid olema objektiivsed, tasakaalustatud ja poliitiliselt korrektsed, väänavad tõde ning legitimiseerivad Hamasi terrorireziimi, samuti teevad seda diplomaatilised sidemed. Vähe sellest, sellised väljendused võrdsustavad Iisraeli armee sõjalise aktsiooni terrorismi tegudega. Selle tagajärjeks on mitte ainult tõe moonutamine, vaid vale levitamine ning avalikkuse petmine.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.