Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



NETANYAHU TAHAB MOODUSTADA LAIAPÕHJALIST VALITSUST
07.03.09  

Peaministri ametisse määratud Benjamin Netanyahu kavatseb valitsuse moodustamisega hakkama saada ettenähtud 28-päevase ajalimiidiga. Ta on Likudi fraktsioonile öelnud, et teeb kõik, mis suudab võimalikult laiapõhjalise valitsuse moodustamiseks võimalikult lühikese ajaga. Likud ja Yisrael Beiteinu on kavandamas oma koalitsioonilepet. Need parteid on erinevatel seisukohtadel ilmalike abielude ning religiooni ja riigi lahususe küsimustes.

Parteid Shas ja Toora Ühendatud Judaism on seadnud üheks Netanyahu juhitavasse koalitsiooni astumise tingimuseks toetuse suurendamise yeshivadele (Judaismi haridusasutus) ning et see toetussumma ei oleks väiksem kui 1 miljard seeklit (umbes 3 miljardit eesti krooni) aastas. Lisaks yeshivadele antavate summade suurendamisele kuulub nende kahe partei peamiste nõudmiste hulka lastetoetuste suurendamine. Peale selle ei nõustu nad tegema kompromisse ilmalike abielude küsimuses.

Tööpartei liidri Ehud Baraki katsed koalitsiooniga ühinemiseks on kutsunud tema enda parteis esile kriitikapuhangu ning on viinud selle lõhenemise äärele. Oletatavasti pakuks Likudi liider Barakile koalitsioonis kaitseministri kohta. Netanyahule lähedalseisvad allikad on öelnud, et Netanyahu jaoks on oluline, et Barak oleks kaitseminister, kirjutab JPost. Lisaks Baraki asjatundlikkusele jugeoleku küsimustes, on Likudi liidri jaoks tähtis, et maailm näeks kaitseministris rahusobitajat. Barak ei oleks rahul ka sellega, kui ta peaks mängima opositsioonis teist viiulit Kadima liidri järel.

Kadima otsustas, et ei saada oma meeskonda koalitsiooniläbirääkimistele Likudiga. See otsus tegi lõpu (vähemalt praeguseks) kõigile Kadima võimalustele tööks koalitsiooni koosseisus.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.