Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



USA ESITAB NÕUDMISI PO ÜHTSUSVALITSUSELE
14.03.09  

USA välisminister Hillary Clinton selgitas pärast Gaza doonorite konverentsi, kus USA tõotas Gazale anda 900 miljonit USA dollarit, et raha ei anta enne kui uus Hamasi ja Fatah ühisvalitsus tunnustab Iisraeli õigust eksisteerimiseks ning loobub vägivallast. Clinton väitis, et ta on Hamasi vastase boikoti lõpetamise vastu, kuna see tooks kahju katsetele sõlmida piirkonnas rahu ning lisas, et uued valimised PO aladel on teisejärgulised PO bürokraatia ülesehitamise kõrval.

Hamas ja Fatah peavad Kairos läbirääkimisi, jõudmaks kokkuleppele valitsuse loomise küsimustes, kuid kõnelustele valmistab takistusi Hamasi ja Islami Džihaadi liikmete arreteerimine Juudeas ja Samaarias (Läänekaldal) Fatah poolt. Ent mõlemaid osapooli rõõmustas, et praegune peaminister Salam Fayad esitas sel nädalal taotluse tagasiastumiseks. Fayad, kes ei esinda ei Fatah´d ega Hamasi, on olnud etturiks USA kätes ning ta otsustas lahkuda, et suurendada võimalusi ühtsusvalitsuse loomiseks.

Samal ajal on käimas läbirääkimised vangistatud Iisraeli sõduri Gilad Shaliti vabastamiseks. Peaminister Ehud Olmert ja tema valitsus on huvitatud kokkuleppele jõudmisest enne ametist lahkumist, kuid Hamasi nõudmised on endiselt väga kõrged. Lähimate päevade jooksul võib siiski tulla läbimurre, kuna ka Hamas mõistab, et uus valitsus võib muuta mängureegleid. Iisrael peab Shaliti vabastamiseks arvatavasti vabastama omalt poolt 1400 terroristi.

Kommentaar:
Kui Hamas ja Fatah jõuavad ühtsusvalitsuse loomise osas kokkuleppele, siis saab see olema vaid ajutine sobivusleping. Need kaks parteid PO-s on verivaenlased, kes võitlevad mõju pärast ning peamine asi, mis neid ühendab, on vastuseis Iisraelile - kumbki neist ei tunnusta Iisraeli kui juutide riiki. Tõenäoliselt saavutab Hamas suuremat edu kui Fatah. Viimane kaotab pidevalt toetajaid ning püsib võimul peamiselt tänu Iisraeli vägede viibimisele Juudeas ja Samaarias. Hamasi populaarsus tänavatel kasvab ning see on arvatavasti peamiseks põhjuseks, miks muidu demokraatlikult meelestatud Clinton praegu peale ei käi, et PO-s valimised läbi viidaks.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.