Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



DAHLAN: FATAH EI TUNNUSTA IISRAELI
23.03.09  

Esmaspäevases intervjuus Palestiina Omavalitsuse televisioonile väitis Fatah liider ja PO liidri nõunik Muhammad Dahlan, et oleks jäme viga öelda, et Fatah nõuab Hamasilt Iisraeli tunnustamist. Dahlan ütles: "Ja ma tahan öelda tuhandendat korda, oma nimel ja kõigi oma kaaslaste nimel Fatah liikumises: Me ei nõua, et Hamasi liikumine tunnustaks Iisraeli. Vastupidi, me nõuame Hamasi liikumiselt Iisraeli mittetunnustamist, kuna Fatah liikumine Iisraeli ei tunnusta, isegi praegu... ."

Dahlan ütles, et PVO tunnustas Iisraeli Oslo leppe raames, loomaks suhteid rahvusvahelise kogukonnaga. Ent Fatah, mis moodustab suurima osa PVOst, ei ole seda teinud. Dahlan selgitas, et praeguses olukorras peab PO valitsus tunnustama Iisraeli selleks, et saada Gaza ülesehitamiseks lubatavat majanduslikku toetust. Kuid see ei tähenda, et PO ühtsusvalitsuse eest vastutavad parteid Hamas ja Fatah peavad Iisraeli tunnustama, tegi Dahlan kokkuvõtte.

Kommentaar:
Teadmiseks neile, keda see huvitab: Dahlani avalduses ei ole midagi uut. Sõnum Iisraeli mittetunnustamise kohta Fatah poolt on kõlanud sageli ka pärast Olso leppele allakirjutamist, kui Arafat eeldatavasti tunnustas Iisraeli. (On põhjust väita, et ka PVO ei ole Iisraeli tunnustanud). Mahmoud Abbas esines 2006. aasta oktoobris praktiliselt samasuguse avaldusega kui Dahlan sel nädalal, ning sarnaseid asju ütlevad ka teised PO ametnikud.

Millised tagajärjed peaksid taolistel avaldustel olema? See küsimus näib lausa naiivsena, kui võtta arvesse seda, kuidas rahvusvaheline kogukond Fatah´d soosib. Rahvusvahelised mängijad on vastanud: ei mingeid tagajärgi! Sel ei saa olla mingeid tagajärgi, sest kui sõnu võetaks puhta kullana, oleks pilt Fatah´st kui mõõdukast mängijast lammutatud. Ja kui Fatah´ga kõnelda ei saa, siis ei olekski kedagi, kellega kõnelda. Seetõttu need, kes ei taha tõde teada, jätkavad teesklemist, et nad ei ole Dahlani öeldut kuulnud. Ent selle moonutatud loogika tagajärjel on Iisraeli poliitikud need, kes satuvad terava kriitika alla, kui nad ei ole kärmad toetama "mõõdukat" Abbasi tema võitluses Hamasiga. "Ärge ajage mind segadusse faktidega - ma olen oma otsuse juba teinud," ei ole just kiiduväärne suhtumine, kuid ometi näib see olevat levinud.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.