Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



1000 ÖÖD HILJEM - NING SHALIT JÄÄB HAMASI KÄTTE
23.03.09  

Noam ja Aviva Shalit said teisipäeval sügava pettumuse osaliseks, kui peaminister Ehud Olmert teatas, et läbirääkimised nende poja, vangistatud IDF sõduri Gilad Shaliti vabastamiseks ei toonud edu. Lootus, et seekord Gilad pöördub koju, oli olnud suur. Valitsus ja suurem osa iisraellastest mõistsid, et hind - umbes 1400 terroristi vabastamine - on kõrge, kuid tundes kohustust vangistatud sõduri päästmiseks, toetasid nad veendunult kokkuleppe sõlmimist. Lõpuks oli valitsus sunnitud kokkuleppest loobuma, kuna Hamas nõudis suure hulga juhtivate terroristide vabastamist ning neile õiguse andmist tagasipöördumiseks Juudeasse ja Samaariasse (Läänekaldale). Nende meeste vabastamine põhjustaks suure tõenäosusega uute terrorirünnakute laine. Laupäevaks on Gilad Shalit olnud vangis 1000 päeva ning Noam Shalit ütles, et nüüd saavad nad loota ainult imele. Läbirääkimised näivad praeguseks olevat lõppenud ning tõenäoliselt võtab need üle uus peaminister Benjamin Netanyahu.

Kommentaar:
Vaatlejad ja analüütikud lääneriikides armastavad võrrelda Gilad Shaliti Palestiina araablastest vangidega Iisraelis. Hamasi soovinimekiri vabakslastavatest terroristidest põrmustab igasuguse loogika, millel võrdlused põhinevad. Nimekirja on kantud Hassan Salama, kes vastutas kahe Jeruusalemma bussides läbi viidud pommitamise eest, mille läbi hukkus 44 tsiviilisikut. Sellesse on kantud ka Abdullah Barghouti, kes vastutab 66 iisraellase surma eest, rünnakute eest kohvikus Moment ja Sbarro pommitamise eest. Selles on ka Mohand Sarim and Ra'ad Hutari, esimene neist vastutab paasapühaaegse pommitamise eest Netanyas, mis tappis 29 inimest ning teine vastutab Tel Avivi Delfinaariumi pommitamise eest, mis tappis 22 noorukit. Need on vaid üksikud nimed selles nimekirjas.

Gilad Shalit on sõdur, kelle riik saatis oma kodanikke kaitsma. Teda ei kannustanud vihkamisideoloogia ning tema ülesandeks ei olnud süütute inimeste tapmine, ta täitis oma kohust demokraatliku riigi ees. Shaliti võrdlemine nende terroristidega näitab ainult, et võrdlejatel puudub moraalne kompass. Veel üks näide: Hamas viitas neile eespool nimetatud jõhkratele tapjatele kui "kangelastele, kes ohverdasid oma elu Palestiina kaitsmisel." Organisatsiooni kangelaste valik ütleb palju tema väärtushinnangute ja ideaalide kohta. On aeg, et me hakkaksime mõistma seda keelt ja tegutseksime vastavalt.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.