Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
27.03.09  

Prestiizhika ajakirja Econimist viimane väljaanne kiidab Iisraeli kui "võimaluste maad" ettevõtjatele. Ajakiri nimetab Iisraeli lähedasi suhteid USA-ga, kõrgelt haritud rahvastikku ning Iisraeli armeed faktoritena, mis loovad küpse pinnase uuendusteks. Hetkel on Iisraelis 4,000 high-tech firmat ning üle 100 riskikapitali fondi. Iisraeli ettevõtted on maailmale andnud muuhulgas sellised leiutised nagu mälupulk, Pentiumi protsessor, kõnepost ja Firewall. Iisraelis on maailma kõige suurem hulk doktorikraadiga inimesi, insenere ning teadlasi inimese kohta. Artikkel Economist'i ajakirjas märgib ära ka, et Iisraeli Armee treenib inimesi meeskonnatööks, improviseerima ning õpetab neile kõrget riskitaluvust, mis on ettevõtluses väga oluline. Economist väidab, et sellal kui Iisrael on "araablaste vaenumeres keskel sõjaseisukorras", seisneb Iisraeli suurim edu selles, et "araabia maad hakkavad aru saama, et parim viis, kuidas Iisraeliga tegemist teha on kopeerida selle elujõulist majandust."

Kolmapäeval laulsid Juudeast ja Samaariast (n.-ö. Läänekaldalt) pärit palestiina araablastest noored Holokausti üleelanutele Holonis, kirjutab Haaretz. Noored muusikud tulid Jeninist- põgenikelaagrist,kus 2002. aasta aprilli ränkades lahingutes sai surma 23 IDF sõdurit ning 53 araablasest terroristi ning tsiviilelanikku. Kontserti alguses polnud Holokaustis ellujäänud teadlikud, et noored on pärit Jeninist ning noortel polnud aimu, et esinevad inimestele, kes on natsi genotsiidi üle elanud. Pärast mõnetist kohmetust alguses võeti kontsert soojalt ning tugevate aplausidega vastu. Peale kontserti vestlesid eakad israeelid õpilastega ning tegid ühispilte. Hiljem ütles 12-aastane Ahed salameh Jeninist, et oli shokeeritud, kui kuulis natside genotsiidist juutide vastu.

Jerusalem Institute of Market Studies (JIMS) poolt korraldatud uuringu kohaselt on kõige õnnelikumad inimesed Iisraelis uusimmigrandid, eriti need, kes on tulnud jõukatest lääneriikidest, kirjutab Jpost. Sellistest maadest, nagu USA, Prantsusmaa ja Inglismaa, saabunud immigrandid on 13.5% küllap õnnelikumad kui kohalikud israeelid, Venemaalt tulnud immigrandid 5.8% tõenäolisemalt õnnelikumad kui Iisraelis sündinud kodanikud. "Võib-olla põhjuseks on see, et lääneriikidest tulnutel on Iisraelis elamiseks rohkem vabatahtlikku motivatsiooni," selgitas nähtust JIMS direktor Corrine Sauer. Need andmed on väga unikaalsed. Teistes maades korraldatud küsitlused õnnetunde kohta näitavad, et võrreldes kohalikega on immigrandid oma eluga palju vähem rahul. Ilmselt seletab seda anomaaliat asjaolu, et , et inimesed immigreeruvad Iisraeli ideloogilistel ja religioossetel, mitte majanduslikel kaalutlustel...

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.