Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



VÄIDETAVAD SÕJAKURITEOD JA ÜLISTATAVAD TERRORITEOD
27.03.09  

Möödunud nädala jooksul avaldas Iisraeli ajaleht Haaretz lugusid, mis kirjeldasid, kuidas Iisraeli sõdurid tulistasid Gaza sõja ajal tahtlikult araablastest tsiviilelanikke, ka naisi ja lapsi. Maailma press võttis need lood ja avaldas tõsilugudena. Nüüdseks on selgunud, et ühtki avaldatud lugudest ei ole tõendatud ning mõned neist on osutunud lausvaledeks. IDF alles uurib juhtumeid ning kõiki tulemusi ei ole veel avaldatud.

Haaretz väitis, et ühel juhtumil tulistas snaiper naist ja tema kaht last, kes sattusid keelatud alale, ning tulistaja teadis väga hästi, et tegu on tsiviilelanikega. Tegelikult tulistas snaiper ainult hoiatuslasu, mille järel need kolm isikut ringi pöörasid. Laske kuuldes tormas komandör katusele ja küsis: "Miks sa neid tulistasid?" Sõdur selgitas olukorda, kuid hoones viibinud sõdurite seas, kes kuulsid ainult komandöri küsimust, hakkasid levima kuulujutud. Nad arvasid, et nende kolme pihta tõesti tulistati.

IDFi teostatud uurimine näitas, et vähem kui veerand 1300st Hamasi vastases sõjas tapetud inimesest olid tsiviilisikud. Kindralmajor Yoav Galant väitis: "See suhtarv, mis näitab, et hukkunute hulgas oli võitlusega mitteseotud isikuid vähem kui üks neljandik, on enneolematu saavutus sedalaadi võitluste ajaloos mitte ainult Iisraelis, vaid kogu maailmas.

Palestiina Omavalitsus näitas samal ajal dokumentaalkaadreid, millega ülistati ja austati Iisraeli ajaloo ühe kõige hirmsama terroriakti läbiviinud kurjategijaid (vt. Tagasivaade Ajalukku allpool). 30 aastat tagasi toimepandud rünnak tappis 38 iisraellast, nende hulgas 13 last. Rühma naisjuhti Dalal Mughrabit nimetatakse isikuks, kes juhtis "kangelaste meeskonda". Telesaates näidati kaadreid PVO treeninglaagritest ning intervjuusid mõnede rünnakute kavandajatega. Seda jäledat mõrvategu kirjeldati uhkusega kui sündmust, mis on tugevasti mõjutanud araabia-Iisraeli konflikti edasisi sündmusi.

Kommentaar:
Nende kahe loo kõrvutamisel saab ilmsiks kahe osapoole vaheline moraalne lõhe ning kommentaarid on tegelikult üleliigsed. Mõned siin siiski esitame: 1) Iisraellased lähevad sõtta - praegusel juhul Hamasi vastu - vastumeelselt ning sõda alustati pärast 8 aastat kestnud raketirünnakuid Sderotile. 2) Võitlemisel näeb IDF tsiviilohvrite ärahoidmiseks suurt vaeva. 3) Pärast sõda viiakse läbi juurdlusi selgitamaks, miks tsiviilisikud hukkusid ning kas nende surma oleks saanud ära hoida. 4) Keegi ei rõõmusta ega juubelda selle üle, et süütud araablased hukkusid. Väidete ümberpööramisel saate praeguse PO versiooni.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.