Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
02.05.09  

JPost kirjutab, et teisipäeval mõistis Palestiina Omavalitsuse (PO) sõjaväeline kohus 59-aastase Palestiina araablase Anwar Brigithi surma poomise läbi, kuna ta mõisteti süüdi maa müümises juutidele. Kolmest kohtunikust koosnev kogu leidis, et ta on rikkunud PO seadusi, mis keelavad Palestiina araablastel müüa omandit "vaenlasele". Kohus väitis, et Brigithi tegevus oli vastuolus Palestiina 1979. aastast kehtiva "sõjalise seadusega", mis keelab Palestiina araablastel müüa maad juutidele. Süüalune mõisteti süüdi veel 1958. aastal kehtestatud seaduse rikkumises, mis kutsub üles Iisraeli boikoteerima, samuti 1953. aastal kehtestatud seaduse rikkumises, mis keelab äri tegemise iisraellastega. Kohtunikud langetasid otsuse üksmeelselt ning rõhutasid, et süüdimõistetul ei ole õigust otsuse edasikaebamiseks. Surmamõistva otsuse peab siiski veel heaks kiitma PO esimees Mahmoud Abbas.

Hamas viib Gazas läbi ümberõpet ning on muutmas oma taktikat, olles seadnud sihiks valmistumise uueks sõjaks Iisraeliga, kirjutab Arutz Sheva. Hamas on kasutanud relvarahu kaasaegsemate relvade sissetoomiseks uute, värskeltehitatud tunnelite kaudu. Hamasi valduses on nüüd õhutõrjeraketid, mis on saadud Iraanist. Terroriorganisatsioon on ka analüüsinud oma vigu Iisraeli viimase Gaza operatsiooni ajal. Neil ei õnnestunud täita oma peaeesmärke: IDF sõdurite röövimine, Iisraeli helikopteri allatulistamine või Iisraeli tankide tõsine kahjustamine. Hizb´Allah abiga on Hamas kavandanud uue strateegia, mis seisneb õhutõrje- või tankitõrjemürskude kasutamises teede või majade mineerimise asemel. Hamasi võitlejatele on nüüd antud korraldus kanda vormi, kuigi see muudab nad paremateks sihtmärkideks Iisraeli õhurünnakute korral. Hamas lasi lahti 40 komandöri ning kujundab oma sõjalisi jõude umber, rakendades tugevamat distsipliini. Samuti täiustavad nad kommunikatsioonisüsteeme, et tagada parem kaitse oma kõrgematele juhtidele.

Iisraeli riigi 61. aastapäeva eel avaldas statistika keskbüroo uued andmed rahvastiku kohta. Need näitavad, et Iisraeli rahvaarv on umbes 7 411 000. Nende hulgas on juute umbes 5 593 000 (75,5 %), araablasi 1 498 000 (20,2 %) ja muudesse rahvusrühmadesse kuulujaid 320 000 (4,3 %). Rahvaarv on kasvanud kokku umbes 129 000 elaniku võrra, mis tähendab 1,8 %-list kasvu. Möödunud aasta Iseseisvuspäevast saadik on sündinud umbes 154 000 last ja riiki on saabunud rohkem kui 12 000 immigranti. Juutide loomulik iive on 1,6 % ning araablaste oma 2,6 %. Iisraeli pere suurus on aastate jooksul vähenenud. Kui 1970ndatel oli perekonnas keskmiselt 3,5 liiget, siis nüüd on keskmiselt 3,1 liiget. Andmed näitasid ka seda, et juutidest 70 % on "sabra"d - Iisraelis sündinud juudid.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.