Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



OPTIMISM IISRAELI ISESEISVUSPÄEVAL
02.05.09  

Teisipäeva õhtul tegi Iisrael pöörde leinalt ja mälestamiselt rõõmsale pidutsemisele, kuna langenud sõdurite ja terroriohvrite mälestuspäev vahetus Iseseisvuspäevaga. Selle päeva tähtsaim tseremoonia toimus Jeruusalemmas Herzli mäel Knesseti uue esimehe Reuven Rivlini juhtimisel. Rivlin rõhutas oma kõnes, et Iseseisvuspäev ei puuduta ainult riigi asutamist näinud 1948. aasta põlvkonda, vaid ka 2009. aasta põlvkonda, "kes maksab iga päev hinda (riigi) iseseisvuse ja vabaduse eest."

Rivlin ütles, et "normaalne" olukord, milles Iisrael praegu elab, on ehitatud "täiesti ebanormaalsetes tingimustes" ning selle eest on makstud verega. Kaasaegne Iisrael on seevastu demokraatlikum, avatum, juudilikum nii olemuselt kui kultuuri poolest, sallivam, keerukam ja veidi vähem demagoogiline, väitis Rivlin. Ta kummutas seisukohta, nagu ei oleks noorem põlvkond sionismi ideoloogiat omaks võtnud ning ei ole valmis end rahva eest ohverdama, ning ütles, et see põlvkond ei ole vähem sionistlik, põhimõtteline ega iisraellaslik. Knesseti esimees väljendas veendumust, et loova mõtlemise, rajamise ja uuenemise võime aitavad Iisraelil toime tulla majanduskriisi, töötuse ja muude väljakutsetega, mis Iisraeli ees seisavad.

Presidendi residentsis toimunud tseremoonial esines president Shimon Peres kaitsekõnega Iisraeli sel talvel Gaza sõja järel tabanud kriitika vastu. "Iisraeli rünnatakse nii seest kui väljastpoolt, justkui oleks me selle sõja ise põhjustanud, ilma et meid oleks seda sunnitud tegema, ning justkui oleks võimalik pidada sõda ilma ohvriteta." Peres oli veendunud, et kui jõuab aeg ajalooraamatute hinnanguteks, saab Iisrael olema tõestuseks, et ootusi on võimalik ületada ning on võimalik teha rohkem kui saadaval olevad ressursid võimaldavad.

Lisaks sellele näitas 600 Iisraeli kodanikku hõlmanud uuring, et rahva ootused on üpris positiivsed. Üheksakümmend protsenti küsitletud juutidest vastasid, et nende arvates läheb Iisraeli riigil väga hästi ning 81 % ütlesid, et nad eelistaksid jääda Iisraeli, kui neile pakutaks ka muid võimalusi. Viiskümmend üks protsenti küsitletud araablastest pidasid oma staatust väga heaks ning 94 % ütles, et nad tahaksid jääda elama Iisraeli.

Kommentaar:
Kaasaegse Iisraeli lugu on hämmastav lugu tohutu suurest edust keset suuri, mõnikord mõõtmatuid kannatusi. See tuletab meile meelde, et kõiki häid asju saadakse teatud hinnaga. Nende 61 aasta jooksul on Iisraeli kaheksa korda rünnatud ning teda on tabanud terrorilaine terrorilaine järel. Kogu selle aja vältel on Iisrael pidanud õiglast ja eetilist võitlust ning teeb seda tänaseni. Iisraelilt nõutakse tavaliselt, ja õigustamatult, kõrgemaid standardeid kui teistelt riikidelt. Kuid märkimisväärsel kombel õnnestub sellel pisikesel demokraatlikul riigil kõrgemaid standardeid täita. Nendes äärmiselt keerulistes oludes, milles Iisrael eksisteerib, on see imekspandav saavutus. Hoolimata sellest, milliste ekslike arvamusteni ÜRO resolutsioonid ja hukkamõistvad otsused võivad viia, on Iisrael valguseks teistele rahvastele moraali, eetika ja humaansuse alal. Mitte kõiges täiuslik, kuid arvatavasti parim oma klassis.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.