Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
06.07.09  

Viimastel nädalatel on Iisrael dramaatiliselt muutnud kontrollpunktide haldamise poliitikat, teatab Haaretz. Iisraeli Kaitsejõud on kõrvaldanud mõned peamistest statsionaarsetest kontrollpunktidest Juudeas ja Samaarias. Neil on olnud oluline osa Palestiina araablastest terroristide liikumise piiramisel, peamiselt Palestiina Omavalitsuse peamiste linnade vahel. Praegu on Juudeas ja Samaarias ainult 10 mehitatud kontrollpunkti (lisaks neile, mis vahendavad liikumist PO territooriumite ja Iisraeli vahel). Poolteist aastat tagasi töötas seal 35 kontrollpunkti. Peale selle on kaitsestruktuurid andnud mitmesajale PO ärimehele loa vabalt siseneda Iisraeli.

Pühapäeval toodi Juudi Agentuuri salajase missiooni käigus Iisraeli 16 jeemeni juuti, teatab Ynet News. Uusimmigrantide hulgas on möödunud aastal Jeemenis mõrvatud juutide kogukonna pearabi venna Moshe al-Nahari sugulased. Jeemenis, peamiselt Sanaas, on hinnangute järgi 200 kuni 300 juuti, kes on sajanditevanuse heebrea keelt kõneleva kogukonna jääk. Umbes 50000 kogukonna liiget toodi 1949. aastal alanud operatsiooni käigus lennukitega Iisraeli.

Palestiina araablased, keda lääneriikide meedias kujutatakse sageli Iisraeli okupatsiooni all kannatavate, allasurutud ja vaesunud põgenikena, naudivad uut luksuslikku ostukeskust Jeninis, teatab Israel Today. Viiekorruseline ostukeskus avati möödunud kuus tulevärgi saatel. Projekti on hinnatud niivõrd tulutoovaks, et omanik plaanib avada veel neli kauplust Juudeas ja Samaarias: Ramallah´s ning hiljem Shekemis, Hebronis ja Tulkarmis. "Me usume, et saame väga kena tulu," ütleb kaupluseketi tegevdirektor Ziad Turabi. "Paljudel inimestel on raha, kuid neil ei ole seda kusagil kulutada, kui nad soovivad saada kvaliteetsest kaupa, meie pakume neile võimalikult parimat kvaliteeti," ütleb ta.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.