Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
11.07.09  

Jeruusalemma linnavalitsus otsustas kolmekordistada Ida-Jeruusalemma araablaste laste suvelaagrite jaoks eraldatavaid rahasummasid, et võistelda Fatah ja Hamasi organiseeritavate laagritega, milles propageeritakse Iisraelivastasust, teatab Ynet News. "See on väärt investeering," kommenteerib linnavolinik Yakir Segev, kes vastutab Ida-Jeruusalemma eest. "Pole sugugi tark jätta hariduse andmist Ida-Jeruusalemmas Hamasi ja Fatah kätte. Iisrael esitab PO-le kaebusi vaenuõhutamise kohta haridussüsteemi läbi ja lubab siis sellel juhtuda omas kodus." Ida-Jeruusalemma linnalaagritesse on sel aastal lapsi registreeritud arvukamalt: nende arv on 500-lt kasvanud 1165-le, kuid linnaametnikud ei pea lahingut veel võidetuks. Fatah või Hamasi laagris osalemine maksab vaid 50 seeklit (umbes 200 EEK) kahe nädala kohta, kuid Iisraeli laager maksab hetkel kaks korda rohkem.

Teisipäeval saabus Põhja-Ameerikast ja Ühendkuningriigist kakssada kolmkümmend kaks uusimmigranti, teatab Arutz Sheva. Saabujaid tervitas Juudi Agentuuri uus esimees Natan Sharansky. Nelikümmend protsenti saabunutest olid lapsed, kelle hulgas noorim oli vaid seitsmenädalane. Kakskümmend kaks uustulnukat kavatsevad kõigepealt esitada taotluse Iisraeli Kaitseväkke astumiseks.

Jeruusalemmas toimus esmaspäeval konverents, millel osalejate esivanemateks olid Iraani juudid (mashadi juudid), keda 19. sajandil sunniti islamiusku pöörduma ning kes pidid juutide kombeid täitma salajas. See oli esimene taoline konverents. Mahsadi juute sunniti kolme põlvkonna vältel 19. ja 20. sajandil täitma juutide kombeid salaja, kuna iraanlastest naabrid sundisid neid pöörduma islamiusku. Kui rajati Iisraeli riik, kolisid paljud mashadi juudid sinna elama ning praegu elab neist umbes 50000 Iisraelis.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.