Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
20.07.09  

Kolmapäeval katsetati esimest korda .raketikaitsekilpi nimega „Raudkuppel" lühimaa rakettide allatulistamiseks, kirjutab Ha'aretz. „Raudkuppel" kujutab endast väikeseid kaugjuhitavaid rakette, mille abil hävitatakse 5 kuni 70 kilomeetrise laskeulatusega rakette. Iisrael plaanib esimese „Raudkupli" paigaldada Hamas'i rezhiimi poolt valitsetava Gaza lähedale järgmisel aastal. Valitsuskabineti ametnikud ennustavad, et kui süsteem täielikult toimima hakkab, võimaldab see efektiivse kaitse 90 protsendi rakettide vastu, mida Gazast lääne Negevis asuvate asunduste pihta tulistatakse.

Palestiina Omavalitsuse (PO) koalitsioon teavitas oma vastuseisust ja boikotist maailmakuulsale Iisraeli dirigendile ning pianistile Daniel Barenboimile. Barenboim on tuntud oma tugeva PO-d toetava positsiooni ja terava Iisraeli vastu suunatud kriitika poolest. 2008. aasta jaanuaris anti talle pidulikul tseremoonial Ramallas PO kodakondsus. Sellest hoolimata pole see kõik piisav, et pääseda PO rühmituste boikotist. Nende boikott tema vastu on tingitud tema diplomaatilisest positsioonist ning püüdlusest normaliseerida suhteid Iisraeliga. PO rühmituste poolses avalduse on öeldud, et Barenboimi poolt rajatud Iisraeli-Araabia ühisorkester "ei võitle tõsiselt okupatsiooni ja Palestiina rahva rõhumise vastu."

Travel and Leisure Magazine'i 14. aastaküsitluse põhjal on Jeruusalemm 17. kohal "maailma parimate linnade" nimekirjas enne selliseid linnu nagu London, Pariis ja Los Angeles. Aafrika ja Lähis-Ida linnade seas oli Jeruusalemm 3-ndal kohal.

Kolmapäeval saabus esimest korda spetsiaalne El Al'i otselend Sao Paulo'st Iisraeli uusimmigrantidega, kirjutab Arutz Sheva. Uustulnukate seas oli ka endine Uruguai pearabi Moti A'aravi. Lend sai võimalikuks seetõttu, et El Al avas otselennu Brasiiliast eelmisel kuul. Juudi agnetuuri andmeil kasvab immigrantide arv Lõuna-Ameerikast. Selle suve lõpuks oodatakse 15-protsendilist kasvu eelmise aasta andmetega võrreldes.

81-aastane Holokausti üleelanu Eliezer Schwartz Haifast kaitses doktorikraadi, näidates oma väitekirjas, et Auschwitzi- Birkenau koonduslaager algas kui vääralt majandatud natsi indusrtriaalprojekti jaoks rajatud sunnitöölaager. Saksa industriaalkompleksi IG Farbeni väärmajandamine viis selleni, et oli vaja sisse tuua kümneid tuhandeid juudi sunnitöölisi 3 kilomeetri kaugusel asuvast Auschwitzi surmalaagrist.Kui linnaplaneerija ja projekti juht Schwartz 75 aastaselt pensionile läks, soovitasid lapselapsed tal doktorikraadi kirjutama hakata, mida ta alustas pliiatsiga kirjutades. "Arvutioskus on pisut liiga palju minu jaoks praegu," lisas ta kommentaariks.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.