Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



TEENIMATU TÄHELEPANU VALITSUSVÄLISELE ORGANISATSIOONILE SÕDURITE LAIMAMISE EEST
20.07.09  

Iisraeli valitsusväline organisatsioon nimega Vaikuse murdmine avaldas kolmapäeval raporti, millega väidetavalt dokumenteeriti tõsiseid rahvusvahelise ja humanitaarõiguse rikkumisi sõdurite poolt, kes võitlesid möödunud talvel Gazas operatsioonis. Raporti andmeil kasutati Palestiina araablasi inimkilpidena ning saadeti hoonetesse kontrollima, kas need on mineeritud või hõivatud relvastatud terroristide poolt.

IDF reageeris raportile negatiivselt ning väitis, et kirjeldatud tunnistusi ei ole võimalik kontrollida ega tõendada. IDF pressiesindaja lisas, et see raport põhineb anonüümsetel ja üldistel tunnistustel; puuduvad andmed sõduri, tema auastme ja üksuse kohta; puuduvad andmed koha ja aja kohta; ei ole püütud kontrollida loo usaldusväärsust; suurema osa lugude tunnistajad ei näinud väidetavaid rikkumisi tegelikult ise, vaid jutustavad sellest, mida nad kuulsid; ning lõpuks: ei ole sugugi selge, kas kõneleja on tõepoolest sõdur või on ta loo välja mõelnud.

IDF pressiesindaja tunnistas, et esines üksikuid juhtumeid, kus "kõrvalseisjatele tekitati tahtmatult kahju operatsiooni käigus tehtud vigade tõttu." Selliste vigade tekkimine keerukas võitluses, nagu Gazas toimunu, on üpris tõenäoline, tegi pressiesindaja kokkuvõtte.

Kommentaar:
Valitsusväliste organisatsioonide tegevust kontrolliva organisatsiooni (NGO Monitor) raportis organisatsiooni Vaikuse murdmine kohta väidetakse, et see väike organisatsioon on äärmiselt poliitiline ning selle rahastajate hulgas on ka Euroopa Liit. Organisatsioon esitab fakte valikuliselt ning väljaspool konteksti, et edendada äärmuslikku poliitilist tegevuskava, mille kohaselt igasugust Iisraeli kohalolu Juudeas ja Samaarias (Läänekaldal) peetakse ebaseaduslikuks ja ebamoraalseks. Lisaks IDF poolt välja toodud metodoloogilistele probleemidele tunnistuste esitamisel, mida eespool kirjeldati, tuleb küsimuse alla seada ka selle raporti taga olevad motiivid, kuna selle on koostanud väga spetsiifilise tegevuskavaga organisatsioon.

Peale selle võitlesid Iisraeli sõdurid Gazas vaenlasega, kes täielikult ignoreerib rahvusvahelist õigust ning koguni kasutab seda oma eesmärkide saavutamiseks kurjasti ära. Hamasi oma meetoditega seab võitluses tahtlikult Iisraeli sõdurite ette moraalseid dilemmasid. Sõdurid peavad sageli langetama keerulistes olukordades kiireid otsuseid ning iga kõhkluses veedetud sekundiga seavad oma elusid ohtu. Oleks ime, kui sellistes oludes vigu üldse ei tehtaks.

IDF julgustab kõiki sõdureid, kes võiksid anda spetsiifilisi tunnistusi rikkumiste, või oletatavate rikkumiste kohta, astuma esile, et juhtumeid saaks uurida. IDF tahab end parandada ning selle jaoks on kriitika väga oluline. Selles kontekstis on siiski oluline mitte kaotada perspektiivi. Kui IDF teeb oma parima, et võidelda moraalireeglite järgi ning kukub seejuures mõnikord läbi, siis Hamas ja teised temasarnased, ei hooli üldse mingitest reeglitest. Vaadeldes Iisraeli käitumist luubi all ning ignoreerides Hamasi käitumist, teeb maailm karuteene kõlblusele. Selline käitumine garanteerib Hamasi ebakõlbeliste tegude jätkumise.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.