Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



HIZB´ALLAH RELVALADU LENDAB ÕHKU - ÜROLE HÄBIKS
20.07.09  

Teisipäeva hommikul plahvatas Lõuna-Liibanonis, 20 km kaugusel Iisraeli piirist, tohutu suur relvapeidik. Ühes külas elumajas asunud ladu kuulus Hizb´Allah terroriorganisatsioonile. ÜRO 2006. aasta resolutsiooni nr 1701 kohaselt ei tohiks selles piirkonnas olla ebaseaduslikke esemeid või relvi, st Hizb´Allah tegevust. Selle resolutsiooni täitmist pidid tagama ÜRO väeosad koos Liibanoni sõjaväega.

Iisraeli sõjalised eksperdid, kes uurisid plahvatuskohas tehtud pilte, ütlesid, et hoone katuses olevate arvukate aukude suuruse järgi võib oletada, et selles hoones hoiti kümneid katjuuša-tüüpi rakette. Eksperdid lisasid: "See maja oli ühenduses terve maa-aluse võrgustikuga, mida ehitati otse UNIFILi ja Liibanoni sõjaväe nina all." Iisraeli kaitsevägi avaldas hiljem veel salvestisi, mis näitasid, kuidas Hizb´Allah liikmed maa-alusesse süsteemi sisse ja välja käisid.

ÜRO tegi pärast seda vahejuhtumit avalduse, milles öeldakse, et tegu on vaherahu "tõsise rikkumisega".

Kommentaar:
Sellest ajast saadik, kui Teine Liibanoni Sõda 2006. aastal lõppes, on Iisrael ÜROle ja rahvusvahelisele kogukonnale pidevalt rääkinud, et Hizb´Allah, rikkudes resolutsiooni 1701, taastab ja parandab oma positsioone Lõuna-Liibanonis. Seda teeb ta ka piirkonnas, mida ÜRO koos Liibanoni sõjaväega kontrollib, ning kus Hizb´Allah ei tohiks viibida. Luureandmete kogumise eesmärgil on Iisraeli lennukid tunginud Liibanoni õhuruumi ning dokumenteerinud relvade smugeldamise üle Süüria piiri ning relvaladude ehitamise Lõuna-Liibanonis.

Alles möödunud nädalal teatas ÜRO peasekretär Ban Ki-moon, et kahtlused Iisraeli luurerühmituste tegutsemise kohta Liibanonis ning Iisraeli väited Hizb`Allah tegevuse kohta Lõuna-Liibanonis ohustavad hapraid suhteid nende kahe riigi vahel. Teisipäevane plahvatus peaks mõjutama tema hinnangut olukorrale ning see tõestas taas, et Iisraeli kaitsmisel ei saa juudi rahvas loota kellelegi teisele peale enese. Iisrael rikkus samuti oma lendudega üle Liibanoni territooriumi resolutsiooni 1701 ning rahvusvaheline kogukond mõistab jätkuvalt Iisraeli selle eest hukka. Ent kas on mõistlik oodata, et Iisrael peaks sel ajal, kui vaenlane valmistub sõjaks, tegevusetult istuma ning aastaid ootama, et ÜRO tegutsema hakkaks? See oleks mistahes riigi poolt ja mistahes mõõdupuude järgi väga vastutustundetu käitumine.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.