Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
26.07.09  

Möödunud reedel tungisid 15 Liibanoni tsiviilelanikku illegaalselt Iisraeli, hüüdes loosungeid ja lehvitades Hizb´Allah lippe. IDF väed märkasid seda rühma, kuid ei asunud nende vastu tegutsema, kuna nad pöördusid mõne minuti pärast Liibanoni tagasi. JPost kirjutab, et ÜRO peasekretärile Ban Ki-Moonile saadetud süüdistuskirjas väidab Iisraeli suursaadik ÜRO-s Gabriela Shalev, et UNIFIL-väed aitasid väikesel Hizb´Allah toetajate rühmal üle piiri tungida. "Meeleavaldajad seisid UNIFIL-vägede ees, kes ei teinud midagi ning veelgi halvemaks teeb loo see, et meeleavalduse organiseerijate väitel tegid nad nendega koguni koostööd," seisab kirjas.

Iisraeli Maafond - organisatsioon, mis on pühendunud juutide omandi taastamisele Jeruusalemmas, Juudeas ja Samaarias, kavatseb hakata ostma minevikus juutidele kuulunud omandit ka Jordaanias, kirjutab Arutz Sheva. Briti mandaadi ajal ostsid paljud juudid maad piirkonnas, kus praegu asub Jordaania, kuna tol ajal peeti seda maad osaks suuremast Iisraelist. Aastal 1946 kuulutas Jordaania end iseseisvaks araabia moslemiriigiks. Kaks aastat hiljem kuulutas Iisrael end iseseisvaks riigiks ning Jordaania valitsejad konfiskeerisid juutidele kuulunud maa. Plaan osta Jordaanias maad on alles algusjärgus ning Iisraeli Maafondi esimehe Ariyeh Kingi sõnul hakatakse maad ostma tõenäoliselt Euroopa juutide abiga, kuna Jordaania seadused keelavad iisraellastel maa ostmise Jordaanias. See ei ole veel selge, mida Jordaanias tagasisaadud omandiga peale hakatakse.

Soolameri on valitud 28 finalisti hulka uue 7 maailmaime valimistel. Teiste kandidaatide hulgas on näiteks Amasoonase jõgi, Galapagose saared, Suur Kanjon ja Malediivid ning Soolameri võistleb nendega 2011. aastani üle miljardi inimese toetushääle pärast kogu maailmas. Turismiministeerium juhib kahe järgneva aasta jooksul kampaaniat Soolamere valimiseks võitjate hulka. Seda tehakse 14-ne üle maailma paikneva esindusasutuse abiga, 11-s keeles ilmuva veebilehe ning reklaamiürituste kaudu. Hääletamine toimub järgmisel veebilehel: http://www.new7wonders.com

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.