Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



TAAVETI LINNAS KAEVATI VÄLJA SUUR MAJA
27.08.09  

Taaveti linna arheoloogiapargis tuli päevavalgele järjekordne põnev leid. Seal kaevati välja üks muljetavaldav kahekorruseline, üle 1000 ruutmeetri suurune Rooma häärber 3. sajandist. See leid andis ajaloolastele uue kujutluse roomlaste asundusest Jeruusalemmas. Siiani arvasid arheoloogid, et 3. sajandi roomlaste asundus ulatus ainult Ottomanide aegse Vanalinna piirini. See avastus aga võimaldab oletada, et roomlaste ehitisi leidus kuni Silwani oru põhjani.

Hoone keskosas asus suur sammastega ümbritsetud sisehoov. Hoone oli kahe korruse kõrgune ning kaetud kivikatusega. Mõnede ruumide seinad olid krohvitud ning neile olid maalitud värvilised, geomeetriliste ja lillemotiividega kaunistused. Kõige silmapaistvamateks leidudeks selles hoones olid poksijat kujutav marmorist kujuke ning kalliskividega kuldkõrvarõngas.

Hoone hävis tõenäoliselt aastal 363 pKr Jeruusalemma raputanud suures maavärinas, mille tagajärgi võib väljakaevamiste piirkonnas selgelt näha - mõnede ruumide seinad on kokku varisenud ning nende kivid kokku kuhjunud. Väljakaevamiste juht dr Doron Ben Ami ütles: "Me ei ole leidnud Iisraelis ühtki sarnase ehitusega hoonet Rooma perioodist. Sellesarnaseid suuri hooneid ehk Rooma perioodi linnahäärbere on leitud Antiookias, Apameas ja Palmyras."

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.