Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
14.10.09  

Iisraeli luureteenistusel oli oma osa teabe toimetamisel hiljuti avastatud Iraani salajase uraanirikastamistehase kohta. Keskluureagentuuri (CIA) direktor Leon Panetta ütles ajakirjale Time, et CIA teadis sellest tehasest juba vähemalt kolm aastat. Qom hakkas lääneriikide luureteenistuste tähelepanu tõmbama 2006. aastal, kui CIA märkas, et iraanlased paigutasid õhutõrjeseadmed ümber ühele Islamivabariigi mäele - see oli märgiks, et seal ehitatakse midagi olulist. CIA ülem ütles, et ta on koostamas toimikut koostöös Briti, Iisraeli ja Prantsusmaa luureagentuuridega. Ettekannet koostas CIA Iisraeli luureohvitseride abiga.

Iisraellanna Ada Yonah oli üks kolmest 2009. aasta Nobeli preemia laureaatidest saavutuste eest keemias. Ta on näidanud aatomite tasemel, kuidas töötavad ribosoomid. Tema uuringutest on kasu tõhusamate antibiootikumide väljatöötamisel. Yonath on biokeemia ja struktuuribioloogia professoriks ja juhtivteaduriks Rehovotis Weitzmanni Teadusinstituudis ning on esimene Iisraeli naine, kes selle prestiižika auhinna saab. Ta ütles pärast oma võidust teadasaamist ajakirjanikele, et tema projekti peeti juba algusest peale Nobeli preemia vääriliseks, kuid töö käigus ütlesid paljud, et ta selleni ei jõua. "Inimesed pidasid mind unistajaks," ütles Yonath.

Haaretz kirjutab uuest erilisest elektri tootmise meetodist, mille on loonud Iisraeli firma Innowatech koostöös Techioni Ülikooliga. Süsteem kasutab asfaldisse paigutatud generaatoreid, mis toodavad energiat sel ajal, kui autod neist üle sõidavad. Toodetud energia salvestatakse tee ääres asuvatesse patareidesse. Süsteemi katsetati teispäeva hommikul ühe kiirtee 10-meetrisel lõigul. Katset loeti edukaks, sest mööduvad autod andsid energiat sellel 10 meetrisel teelõigul olevale tänavavalgustusele. Süsteemi aluseks on piesoelektrilised materjalid, mis toodavad elektrit mehhaanilise surve mõjul. Projekti juht dr Lucy Edri-Azoulay ütles, et taolise süsteemi paigaldamisel ühekilomeetrisele teelõigule saadakse 200 kilovatti elektrit ühes tunnis ning neljarealisel kiirteel toodaks süsteem megavati elektrienergiat, millest jätkuks 2500 majapidamise elektriga varustamiseks. Süsteemi töö ei sõltu ilmaoludest ning see ei nõua mastaapse infrastruktuuri ehitamist.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.