Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LIEBERMAN: EI OLE MINGIT MÕTET PIDADA LÄBIRÄÄKIMISI LÕPLIKU KOKKULEPPE ÜLE
14.10.09  

Iisraeli välisminister Avigdor Lieberman valmistab ette muudatusi Iisraeli välispoliitikas. Tema plaan näeb ette orientatsiooni muutmist riikide ja kontinentide suhtes, millele varem tähelepanu ei pööratud, nagu Aafrika ja Lõuna-Ameerika; ülemaailmset võitlust antisemitismi vastu, rakendades nulltolerantsi; ning vähema tähelepanu pööramist läbirääkimistele Palestiina araablastega. Eile Iisraeli raadios edastatud intervjuus ütles Lieberman, et kõikehõlmava kokkuleppe sõlmimine POga on praegu võimatu.

Liebermani sõnul on viimase 16 aasta jooksul paljud välisministrid teinud tugevat tööd kokkuleppe sõlmimise heaks, kuid edutult. Vaja oleks jõuda ajutisele, kuid pikaajalisele kokkuleppele, mis ei hõlma keerulisi küsimusi, nagu Jeruusalemm, põgenikud ja piirid. Lieberman rõhutas, et paljudes teistes konfliktides kogu maailmas ei ole jõutud lõpliku kokkuleppe sõlmimiseni, kuid elu jätkub peaaegu normaalselt ka praeguste ajutiste lahenduste juures.

Liebermani ründas koheselt Ofir Paz Pines Tööparteist, keda ärritas mõte, et konflikt Palestiina araablastega jääb lahendamata. Ta ütles, et taolisest stsenaariumist lõikavad kasu ainult äärmuslased ning et see toob hiljem kaasa tõsisema konflikti. Ta naeruvääristas Liebermani tähelepanu Aafrikale ning USAga suhete vähemtähtsaks pidamist. USA on meie ustavaim liitlane, keda ei tohiks niiviisi kimbatusse viia, nagu Netanyahu valitsus seda teeb, väitis Pines.

Kommentaar:
Palestiina araablastega valitseva konflikti suhtes ei ole Lieberman poliitiliselt korrektne ja ta teab seda. Tema argumendid on siiski põhjendatud. PO on lükanud tagasi kõik talle väljapakutud plaanid lahenduste leidmiseks. On teada, et mõned neist plaanidest, mille on koostanud ametist lahkuvad Iisraeli nõrgad peaministrid, lähevad kaugemale kui Knesset või Iisraeli rahvas seda tahaks. See viib järeldusele, et maksimum, mida iisraellased on valmis loovutama, on vähem kui miinimum, mida araablased on valmis vastuvõetavaks pidama. Lieberman sõnastas seda nii: Me oleme läbi kukkunud põhjusel, et me oleme üritanud rahu peale sundida.

Läbirääkimiste jätkamise pooldajad on sellel seisukohal mitte põhjusel, et nad usuvad lahenduse võimalikkusesse - vähemalt sellisesse, mis oleks hea Iisraelile - vaid põhjusel, et nad kardavad tagajärgi, milleni viib lahenduse puudumine. Paljud nõustuvad seetõttu faktiga, et konflikti lahendamine ei ole praegusel hetkel võimalik. Ent vähesed teevad seda, mida Lieberman, kes teeb järeldusi ning tegutseb vastavalt. Paljud ei nõustu Liebermaniga, kuid tema seisukoht on loogiline ja järjekindel.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.