Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



IIDSE MOSAIIKPÕRANDA ALT LEITI 1700 AASTAT VANAD JALAJÄLJED
20.10.09  

Kui Lodi antiikne mosaiik konserveerimse eesmargil üles võeti,leiti selle alt 1700 aasta vanused jala-ja sandaalijäljed. Antud mosaiik - suurim, mis siiani Iisraelis leitud on - kaevati välja Lodi linnas 1996-ndal aastal. Mosaiik kaeti uuesti kinni, sest selle konserveerimise jaoks polnud tol ajal resursse. Hiljuti kaevati mosaiik uuesti välja ning eksponeeriti mõnda aega avalikkusele. Nüüd võetakse mosaiik üles ja viiakse Iisraeli Antiikasjade Haldusasutuse (IAA) konserveerimislaborisse.

Umbes 180 ruutmeetri suurune mosaiik on tõeliseks arheoloogiliseks pärliks, sest see on väga hästi säilinud. Värvilisel mosaiigil on kujutatud detailselt loomi, linde , kalu ning sel ajal kasutusel olnud laevu. Arvatavasti oli rooma perioodist pärinev mosaiik osa ühe rikka mehe villast.

Mosaiigi konserveerimisega tegelev meeskond, avastas suureks üllatuseks, et mosaiigi alust ette valmistades olid selle tegijad maha jätnud oma isiklikud jäljed, olles sellel kõndinud nii paljajalu kui ka sandaalides. "Jalajälgede rohkust arvestades tundub, et ehitajad tallusid segu aluseks oma jalgadega," ütles IAA konserveerimise osakonna direktor Jaques Neguer. "Vaimustus oli siin väga suur. Leida 1700 aasta taguseid jalajälgi inimestelt, kes nagu meiegi, töötasid sama mosaiigi kallal, on väga põnev. Me kogeme siin põlvkondade järjepidevust." Leitud jalajäljed kaevatakse samuti leiukohast välja. Need konserveeritakse ning tuuakse hiljem koos mosaiigiga leiukohta tagasi.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.