Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



HIZB´ALLAH EI SUUTNUD ÄPARDUST VARJATA, KUID TULI IKKAGI PUHTALT VÄLJA
20.10.09  

Esmaspäeva öösel lendas Lõuna-Liibanonis õhku taas üks Hizb´Allah´le kuuluv relvapeidik. Relvaladu asus Tayr Felsay külas Hizb´Allah kauaaegse aktivisti Saed Nassari majas. Iisraeli teadaanded väidavad, et ta sai koos oma pojaga õnnetuses surma. Iisraeli mehitamata luurelennuk filmis piirkonda veidi aega pärast plahvatuse toimumist. Salvestisi näidati hiljem televisioonis ning neil võis näha, kuidas Hizb´Allah liikmed laadisid laost rakette veoautodele ja sõitsid minema. Hizb´Allah sulges 3 tunniks ligipääsu piirkonda ning alles seejärel lubas UNIFILil ja Liibanoni sõjaväel siseneda.

Hizb´Allah, keda toetab Liibanoni sõjavägi, on lükanud tagasi Iisraeli väited relvalao olemasolu kohta ning ütleb, et plahvatuse põhjustajaks oli 2006. aasta sõjast maha jäänud Iisraeli lõhkekeha. Terroriorganisatsiooni juhid väitsid koguni, et plahvatus toimus piirkonnas, mis ei ole seotud ÜRO resolutsiooni 1701 piirangutega, Litani jõest põhjapool. Iisraeli videosalvestised lükkavad sellised väited selgelt ümber.

Iisraeli suursaadik ÜROs Gabriela Shalev esitas kaebuse resolutsiooni 1701 tõsise rikkumise kohta ning väitis, et juhtum tõendab, et Hizb´Allah kasutab tsiviilotstarbelist infrastruktuuri oma sõjalise infrastruktuuri peitmiseks. Iisraeli ekspertide hinnangul on Hizb´Allah´l praegu 40 000 raketti, mille laskekaugus on vahemikus 40 kuni tublisti üle 200 km. Relvade eest maksab Iraan ning neid smugeldatakse Süüria kaudu. UNIFILile on antud mandaat takistada taasrelvastumist, kuid IDF allikate väitel annab Hizb´Allah igale UNIFILi tõsisele jõupingutusele järsu vastulöögi. Seetõttu UNIFIL ei suuda või ei taha taasrelvastumist takistada. Igal juhul on nende tegevus ebaefektiivne.

Kommentaar:
Iisraeli videosalvestis esitab selgeid tõendeid, et Hizb´Allah rikub ÜRO resolutsiooni 1701. Sellest hoolimata ei ole sündmust rahvusvahelises meedias eriti kajastatud. Hizb´Allah kasutab maksimaalselt ära ebastabiilset poliitilist olukorda, mille nad ise Liibanonis on loonud, ning valmistub uueks lahinguks Iisraeliga. Liibanonis valitseb äärmiselt habras võimutasakaal erinevate moslemite ja kristlaste fraktsioonide ning druuside vahel. Peale selle on seal Palestiina araablastest põgenikud, kes ei oma ise tugevat poliitilist võimu, kuid on õigustuseks ja marionettideks võimuvõitluses. Süüria ja Iraan üritavad teha väljastpoolt lobitööd nende mõju tugevdamiseks. Keegi ei taha sellises plahvatusohtlikus olukorras tuld üles õhutada, eriti hoiduvad seda tegemast nõrgad üksused nagu UNIFIL või religioosselt lõhestatud Liibanoni sõjavägi. Seega saab Hizb´Allah peaaegu segamatult tegutseda.

UNIFIL aga ei tee oma tööd, mis viib paratamatult selleni, et Iisrael peab seda varem või hiljem ise tegema. Iisrael ei saa aktsepteerida, et Hizb´Allah, kes on kuulutanud, et kavatseb "sionistliku moodustise" hävitada, saavutaks võimaluse seda teha. Hizb´Allah kontrolli all olevatelt aladelt on 2006. aasta sõja järel tulistatud Iisraeli juba viisteist raketti. Iisrael ei saa nõustuda sellega, et tema kodanikud peavad elama varjendites.

Probleem on aga selles, et kogu maailm, kaasa arvatud ÜRO, suhtub ükskõikselt resolutsiooni 1701 rikkumisse Hizb´Allah poolt ning kuna meedia ei pööra sellele erilist tähelepanu, näib igasugune Iisraeli tegevus ootamatuna ja põhjendamatuna nagu välk selgest taevast. Taas jäetakse oluline osa loost rääkimata ning kui Iisrael omalt poolt reageerib, on lääne meedia propagandamasinal väga lihtne asuda Iisraeli laimama.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.