Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



HUMAN RIGHTS WATCH ASUTAJA ARVATES TEENIB ORGANISATSIOON TOTALITAARSETE REŽIIMIDE HUVE
23.10.09  

Robert L. Bernstein, kes asutas inimõiguste eest võitleva organisatsiooni Human Rights Watch (HRW) ning juhtis seda 20 aastat, tegi sel nädalal pretsedenditu sammu, kritiseerides organisatsiooni kriitilise perspektiivi kaotamise ning põhimõtteliselt totalitaarsete režiimide huvide teenimise eest. HRW on olnud üks teravamaid Iisraeli kriitikuid ning on korduvalt süüdistanud IDFi sõjakuritööde sooritamises.

Bernstein ütleb, et HRW on tavaliselt alati "püüdnud eristada selgelt demokraatlikke ja ebademokraatlikke maailmu." Kui demokraatiates ka esineb rikkumisi ja kuritarvitamisi, on nad siiski võimelised neid korrigeerima. Ta meenutab, et Iisraelis asub vähemalt 80 inimõiguste organisatsiooni, Iisraelis on aktiivne vaba ajakirjandus, demokraatlikult valitud valitsus, sõltumatu kohtusüsteem, mis teeb sageli teeb valitsusele ettekirjutusi, poliitiliselt aktiivne akadeemia, mitmed poliitilised parteid ning rohkem ajakirjanikke ühe elaniku kohta kui üheski teises maailma riigis. Kõik need on olulisteks õigusrikkumisi ja kuritarvitamist ohjavateks mehhanismideks.

Bernstein rõhutas ka seda, et tuleb vahet teha enesekaitse eesmärgil sooritatud väärtegudel (see puudutab just Iisraeli) ja tahtlikult sooritatud väärtegudel. Ta süüdistas HRWd fakti eiramises, et Hamas ja Hizb´Allah otsustasid võidelda tihedalt asustatud piirkondades, samuti selles, et nende järelduste aluseks olid tunnistused pealtnägijatelt, kes kuulusid konflikti osapoolte hulka ning kelle öeldut ei ole võimalik tõendada. HRW endine liider soovitas organisatsioonil jahtida tõelisi pahategijaid, nagu näiteks Iraan.

Kommentaar:
Robert Bernsteini kriitikat HRW kohta peaksid lugema ja omaks võtma kõik Euroopa valitsuste liikmed. HRW raportid on nendes ringkondades oluliseks aluseks otsuste langetamisel. Bernsteini arvamust ei saa eriti lihtsalt ignoreerida, kuna ta on isik, kes oma teenistuskäigus on näidanud tõelist huvi inimõiguste eest seismiseks. Ootamatuks probleemiks valitsusliikmetele on see, et Bernsteini kommentaarid õigustavad Iisraeli. Kuna oletatavate Iisraeli õigusrikkumiste hukkamõistmine on Euroopa valitsustes muutunud nii tavapäraseks, ning see on osutunud kasulikuks Iisraelile surve avaldamise vahendiks, on küsitav, kas keegi seda üksmeelset arvamust murda söandab. Ent kui faktid ja tõde peaksid midagi tähendama, peaks Bernsteini tunnistus Euroopa valitsusliikmete seas vähemalt mõningaid tõsiseid küsimusi tõstatama. Ning see oleks hea algus.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.