Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



KATOLIKU KIRIKU SINOD NÕUAB, ET IISRAEL LÕPETAKS ARAABLASTE MAA "OKUPEERIMISE"
29.10.10  

Katoliku kiriku sinod arutas Vatikanis Lähis-Ida kristlaste üha kasvavat tagakiusu. Sinodi kogunemine lõppes laupäeval ühisavalduse esitamisega, mille põhiosaks oli nõudmine, et Iisrael lõpetaks araablaste maa ”okupeerimise”. Katoliku kiriku sinod ütleb kahenädalase konverentsi lõppavalduses, et Iisrael ei saa Jeruusalemma uute ”asunduste” või territoriaalsete nõudmiste õigustamiseks kasutada Piibli kontseptsioone tõotatud maast ja valitud rahvast. Avalduses nimetatakse Palestiina kristlaste väljarände ja moslemite poolt Iisraeli riigile tehtud rünnakute mõnede peamiste põhjustena araablaste maa ”okupeerimist”, Iisraeli turvatara ehitamist, sõjaväelisi kontrollpunkte, terroristide (keda avalduses nimetatakse ”poliitvangideks”) vangistamist ning Palestiina araablaste elukorralduse häirimist.

Lõppavalduse koostamise eest vastutas Massachusetsi osariigi Bostoni kreeka õigeusukiriku peapiiskop, Liibanonis sündinud Cyril Salim Bustros. Selgitavates märkustes ütles ta, et “juutide tagasipöördumist Iisraeli ja palestiinlaste väljatõrjumist, samuti Palestiina maade okupeerimist Iisraeli poolt ei saa õigustada pühade kirjade abil,.” Olukorda teravdas veelgi tema ütlus, et Jumala poolt algselt Iisraeli lastele antud tõotused “tühistati Kristuse poolt. Valitud rahvast ei ole enam.”

Mitmed juutide rühmitused on pöördunud paavst Benedikt XVI poole nõudmisega, et ta ütleks peapiiskop Cyrille Salim Bustrosi avaldusest viivitamatult lahti. “See teoloogilises pakendis esitatud poliitiline trikk solvab muidugi kõiki juute, kuid lisaks sellele on vastuolus paavst Johannes Paulus II ja paavst Benedikt XVI avalduste ja tegevusega. Neist mõlemad on külastanud Iisraeli ja väljendanud solidaarsust selle elanikega,” ütlesid oma süüdistustes Simon Wiesenthali keskuse direktor ja asutaja ning asedirekor, rabid Marvin Hier ja Abraham Cooper, kes on käinud mõlema paavsti juures vastuvõtul.

Iisraeli suursaadik Vatikanis Mordechai Levi mõistis hukka Bustrosi kommentaarid ja kahju, mida need tegid Iisraeli ja kiriku sidemetele. Vatikani esindaja väitis hiljem, et kiriku ametlikku seisukohta väljendab sinodi avaldus, mitte Bustrosi selgitavad kommentaarid. Samas ei taganenud ta selgelt Bustrose sõnumist, kuigi see näib olevat vastuolus Vatikani hiljutiste avaldustega, mis väidavad, et Jumala tõotused juutidele ei ole muutunud.

JPosti toimetaja ütleb oma kommentaaris: “… need piiskopid kaaperdasid sinodi ning esitasid laupäeval avalduse, mis eelkõige ignoreerib moslemimaades elavate katoliiklaste olukorda, kuid samal ajal toob esile ning mõistab eriliselt hukka “okupatsiooni” Israeli poolt”.

Copyright 2010 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.