Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



GEORGE MITCHELL AVALDAB SURVET UMMIKUSSE JÕUDNUD KÕNELUSTE JÄTKAMISEKS
16.12.10  

USA erisaadik Lähis-Idas George Mitchell naasis piirkonda eesmärgiga avaldada survet kaudsete kõneluste taasalustamiseks, kus asutaks jõuliselt käsitlema konflikti tuumküsimusi, et pooled võiksid kiiresti jõuda kokkuleppele.

Peaminister Benjamin Netanyahu on valmis arutama kõiki põhiküsimusi Palestiina Omavalitsusega USA vahendusel peetavatel läbirääkimistel, mis peaksid toimuma lähikuudel. Peaminister Netanyahu on öelnud, et esimesena tuleks neil kaudsetel läbirääkimistel võtta päevakorda sellised põhiküsimused, nagu põgenikud, Iisraeli tunnustamine juutide rahvusriigina ja julgeolek. Praeguses seisus ei ole Netanyahu nõus pidama kõnelusi piiride, asunduste ega Jeruusalemma staatuse üle, sest enne tuleb lahendus leida julgeolekuprobleemidele.

Kuna palestiina araablastest põgenike probleem on üks peamisi USA praeguse diplomaatilise survega seotud küsimusi, tegeleb Iisraeli välisministeerium aktiivselt sellega, et ei unustataks ka araabia riikidest pärit juudi soost põgenikke, kirjutab JPost. Asevälisminister Danny Ayalon ütles: “nimetatud küsimuse toomine rahvusvahelise tähelepanu alla on ülimalt tähtis. See puudutab õigluse jaluleseadmist ja kahju hüvitamist.” Diplomaatiliste esinduste töötajad ütlesid, et küsimuse tõstatamise peamiseks eesmärgiks ei ole araabia riikidest lahkunud juutidele kahjutasu nõudmine (kuigi ka seda võib teha, kui palestiina araablased hakkavad nõudma Iisraelilt hüvitisi palestiina araablastest põgenikele), vaid pigem õigluse jaluleseadmine ning et maailm tunnustaks, et 1948. aastal ei tekkinud mitte ainult palestiina põgenike, vaid ka juutidest põgenike probleem.

Oma külaskäigul esitas Mitchell PO-le rea “mitteametlikke” ideid. Londonis ilmuva ajalehe al-Hayat andmeil ütlesid PO ametnikud, et Mitchell soovitas kaasata Egiptuse ja Jordaania arutellu piiride üle ning ütles, et “õiglane” lahendus tuleb leida põgenike probleemile, vee jaotamisele ja Jeruusalemma küsimusele. Märgiti ka seda, et Mitchelli pakkumine ei näinud ette Iisraeli väljatõmbumist 1967. aasta piirideni ja Ida-Jeruusalemmast. Petlemmas töötav uudisteagentuur Ma´an teatas, et PO juht Mahmoud Abbas ja mitmed tema tippnõustajad otsustasid pühapäeval USA ettepaneku kaudsete kõneluste alustamiseks tagasi lükata, kui enne seda ei külmutata uuesti juutide ehitustegevust. Abbas väljendas samuti sügavat rahulolematust selle üle, et Ameerika Ühendriigid ei ole teatanud 1967. aasta piiride aluseksvõtmist kõnelustel piiride üle Iisraeliga. PO ametnikud ütlesid, nende tingimused läbirääkimiste taasalustamiseks ei ole muutunud. Need on Iisraeli ehitustegevuse täielik peatamine Juudeas ja Samaarias (Läänekaldal) ja Ida-Jeruusalemmas ning 1967. aasta piiride kuulutamine Palestiina riigi piirideks.

PO tippametnikud on asunud tegema lobitööd Euroopa riikide valitsustes, et saavutada iseseisva Palestiina riigi kohest tunnustamist, sest ”Palestiinat” on ametlikult tunnustanud juba Brasiilia, Argentiina ja Uruguai.

Copyright 2010 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.