Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



SDEROTI ELANIKUD PEAVAD TAAS VARJENDITESSE JOOKSMA
13.01.11  

Paari viimase kuu jooksul on Gazaga piirnevate Iisraeli alade ellu hakanud taas kuuluma punane häiresignaal. Gaza terroristide rünnakud on sagenenud ning pärast suhteliselt rahulikku perioodi ohustavad sadade tuhandete iisraellaste kodusid, koole, kauplusi ja elusid taas kassam-raketid.

Peaminister Benyamin Netanyahu ütles eile, et Iisraeli vaenlased Gazas ja Hizb´Allah´ Liibanonis on praegu valmis tulistama Iisraeli kuni 60 000 raketti. Luureandmetel võivad Gaza terroriorganisatsioonide raketid jõuda kuni Tel Avivini. IDFi colonel Adam Zussman ütles eile, et Iisraeli tulevastes konfliktides “maanduvad kümned igat laadi raketid Tel Avivile ning võib arvata, et seetõttu hukkub sadu inimesi ning purustatakse hooneid ja taristuid.”

Viimaste terrorirünnakute läbiviijaks oli terroriorganisatsioon Islami Džihaad. Iisrael esines hoiatusega, et peab rünnakute eest siiski vastutavaks Gazas valitsevat Hamasi, ning kui rünnakud ei lõpe, siis on Iisrael sunnitud terrorivõrgustikku tugevamini ründama. Sel nädalal tappis IDF Islami Džihaadi liikme Mohammad Najari, kes Iisraeli julgeolekuteenistuse andmeil kavandas ulatuslikku terrorirünnakut otse Iisraeli südames. Islami Džihaad tõotas, nagu alati, tapmise eest õigel ajal ja õiges kohas kätte maksta.

Iraan toetab organisatsioone, mis Gazasse Egiptusest Siinai kaudu relvi smugeldavad. Arvatakse, et terroristidel on Siinai kõrbes suured relvalaod, mis ootavad Gazasse üleviimist.

Kommentaar:
Iisrael jätkab osalist blokaadi Gaza suhtes. Paljud riigid ja ka ÜRO on selle blokaadi hukka mõistnud. Seda võrreldakse natsi Saksamaa kontsentratsioonilaagritega ning Iisraeli poliitikat nimetatakse apartheidiks. Iisraelile avaldatakse tohutut survet blokaadi lõpetamiseks ning selle jätkamise tõttu tehakse ühiseid pingutusi Iisraeli rahvusvaheliseks isoleerimiseks.

Samal ajal nõuab üha rohkem diplomaate, poliitikuid ja riike Hamasi isoleerimise lõpetamist. (Nad väidavad õigesti, et Hamas on rahva poolt valitud, kuid seda oli ka Hitler). Kuidas saab asju niiviisi väänata: demokraatlikku riiki isoleeritakse, kuid terroristliku organisatsiooniga püütakse lävida?

Mõistlik oleks avaldada survet poolele, mis süütuid tsiviilelanikke ründab, relvi smugeldab ja uusi rünnakuid kavandab; hoiab inimesi ebaseaduslikult vangis (Gilad Shalit); keelab sõnavabaduse ning piinab opositsiooni (Fatahi) kuulujaid; kiusab taga vähemusi (kristlasi Gazas); ning terroriseerib oma elanikke, kes ei järgi nende religioosset maailmavaadet. Ent praegune maailm avaldab survet hoopis Iisraelile.

Blokaadi põhjuseks on Hamasi agressiivsus Iisraeli suhtes ning seega on Hamas ka vastutav oma rahva kannatuste eest. Hamasil on võti blokaadi lõpetamiseks. Rahvusvaheline surve peaks olema suunatud õigesse kohta.

Mis puudutab kättemaksu Najari tapmise eest, siis üldiselt ei vaja Islami Džihaad põhjusi Iisraeli ründamiseks. Nagu eespool mainisime, nad juba tulistavad kümneid rakette tsiviilobjektide pihta ning on kuulutanud oma eesmärgiks juutide riigi hävitamise. Sõna "kättemaks” kasutamine võib panna lääneriigid uskuma, et nende teod on õigustatud, kuid Islami Džihaadi innustavad ideoloogilised ja religioossed eesmärgid, kus ei ole ruumi Iisraelile. Pime vihkamine ei vaja ettekäändeid.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.