Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



ETTEVAATUST – OLETATAVA VIHKAJA VIHANE RÜNDAMINE VÕIB PÕHJUSTADA VEEL ROHKEM VIHKAMIST
20.01.11  

Kommentaar:
Viimastel kuudel on Iisraeli poliitikud, akadeemikud ja meedia vallanud tugeva kriitikalaine Benjamin Netanyahu praeguse valitsuse vastu. Suur osa kriitikast on õigustatud ning annab märku valitsevast demokraatiast. Ent üha enam kostab ründamist isiklikul tasandil, tasakaalustamata ning alusetuid väiteid ja vihjeid. See ületab hea ja õige piirid ning tekitab vaidlusi. Parempoolsed vastavad vasakpoolsetele sama ebaõiglaste rünnakutega. Selle tulemusena jäetakse rahvas teadmatusse, sest erinevate teemade arutlemine ei ole konstruktiivne. Näiteks Haartetzi toimetaja nimetas esmaspäeval praeguse valitsuse poliitikat ”vihkamise ideoloogiaks” ning ütles, et Iisraeli juhib praegu ”äärmuslikult parempoolne valitsus, mis on vastu igasugustele kompromissidele rahuprotsessis... ning tegeleb igapäevaselt araablaste rõhumisega ning inimõiguste eest võitlevate organisatsioonide tagakiusamisega.” Kuigi see rünnak ei ole suunatud ühegi isiku vastu, on taoline kõneviis vaidlusele õhutav ning ei jäta ruumi dialoogile. Sõnum on edastatud ning tuleb vaid lahti saada kurjusest.

Raske on uskuda, et Haaretzi toimetajad tõesti usuvad seda, mida kirjutavad. Põhimõtteliselt kirjeldavad nad praegu valitsuse poliitikat ennasthävitava, rassistliku ja demokraatiavastasena. Esiteks ei kirjelda see kuigi hästi tegelikku olukorda ning veelgi enam, see solvab jämedalt liberaalseid ja avarapilgulisi inimesi, kes praegust valitsust toetavad. Viimaste hulka kuulub suurem osa iisraellasi. Haaretzil on õigus eriarvamuseks, kuid esitada tuleks konstruktiivseid argumente, mitte tundepuhanguid, mis ainult lisavad vihkamisele tuld juurde.

Kadima suunas Baraki avalduse järel oma rünnaku Netanyahule ning väitis, et too on ”hõivatud ellujäämisega”. Loomulikult on ta seda! Vastutustundetu oleks seda mitte teha. Kui peaministril on plaan ja poliitika, millesse ta usub, peaks ta selle elluviimiseks tegema kõik, mis juriidiliselt ja moraalselt võimalik on. Vähemalt juhul, kui ta jääb ustavaks programmile, mille aluselt teda valiti. Kas Kadima või mõni teine partei käituks võimul olles teisiti? See on väheusutav!

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.