Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LUGU, MIDA KEEGI EI TAHA KUULDA
27.01.11  

Turkeli komisjon esitas pühapäeval Gaza flotilliga seotud Iisraeli operatsiooni uurimise tulemused. Kohtunik Yaakov Turkel juhtis Iisraeli loodud uurimisrühma, kuhu kuulunud kohtunikud ja rahvusvahelise õiguse eksperdid vaatasid enne kokkuvõtte tegemist läbi sadu tunde videolõike ning küsitlesid kümneid tunnistajaid, nii sõdureid kui ka reisijaid. Vaatlejatena osalesid uurimises kaks tuntud rahvusvahelist eksperti: lord David Trimble ja Kenneth W. Watkin.

Komisjon leidis, et Iisraeli blokaad Gaza suhtes oli rahvusvahelise õiguse järgi seaduslik, samuti oli seda laevade oma kontrolli alla võtmine rahvusvahelistes vetes. Sõdurid käitusid üheksa türgi aktivisti hukkumisega lõppenud operatsiooni käigus professionaalselt, vaoshoitult ning tegutsesid enesekaitseks. Sõdurid kohtasid tugevat vastupanu ning neid rünnati kohe pärast laeva pardale saabumist nuiade, kirveste, kettide, nugade, klaasikildude ja nende vastu avati tuli. Sõdurid ei kasutanud üheski olukorras ülemäärast jõudu, leidis komisjon.

Kommentaar:
Rahvusvaheline meedia Turkeli komisjoni töö tulemusi praktiliselt ei kajastanud. Üksikutel juhtumitel, kus seda mainiti, pöörati tähelepanu peamiselt Türgi reaktsioonile, st raporti eitamisele. Öeldi, et midagi muud ei saanudki oodata, sest raporti tellijaks oli Iisraeli valitsus. Ei meediaväljaanded ega Türgi poliitikud või laeva pardal esindatud organisatsioonid ei esitanud konstruktiivset kriitikat ega seadnud esitatud tõendite kohta küsimusi. Juhtumi võib arvata lugude hulka, kus faktidega ei arvestata. Rahvusvaheline kogukond on varem esitatud looga juba rahul ning ei taha kuulda rohkem fakte. Need võiksid vastanduda meie olemasoleva kujutlusega Iisraelist, mille oleme otsustavalt lugenud kuritegelikuks. Ent on aeg kohandada kujutlus tegelikkusele vastavaks.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.