Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



STABIILSUSESAAREKE TÕESTAB ENNAST
04.02.11  

Freedom House´i viimase aastaaruande järgi saab Lähis-Ida riikidest ainult ühte - Iisraeli - pidada vabaks riigiks. Kolm riiki: Maroko, Liibanon ja Kuweit paigutati keskmisesse kategooriasse: ”osaliselt vabad” ning ülejäänud kolmteist riiki liigitati “mittevabadeks”. Hindamisel võeti arvesse valimisi, ajakirjanduse vabadust, õigusriiklust, korruptsiooni ja sooküsimusi. Teise teisipäeval avaldatud uuringu järgi, mille tegi haridussüsteeme kontrolliv asutus The Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education (IMPACT-SE), on Lähis-Ida kõige sallivamad riigid Iisrael ja Tuneesia (enne viimaseid sündmusi). Uuring toob esile, et Tuneesias kujutatakse kaartidel ka Iisraeli, mida ei tee suurem osa selle piirkonna riike, kaasa arvatud Egiptus. Suurem osa riikidest isegi ei maini Iisraeli oma koolides.

Kommentaar:
See uudis peaks vapustama suuremat osa lääneriikide elanikest, kellele päevast päeva, kuust kuusse ja aastast aastasse räägitakse, kui ebaõiglaselt, rassistlikult ja jõhkralt Iisraeli riik käitub. Selle versiooni järgi ei hooli Iisrael sugugi rahvusvahelistest seadustest, diskrimineerib araablasi, tapab karistamatult tsiviilelanikke ning keeldub sõlmimast rahulepinguid. See riik väärib boikotte, sanktsioone ja hukkamõistu.

Seega on kummaline, et Iisrael on Lähis-Ida ainuke vaba riik ning piirkonnas kõige sallivam. Kuidas see nii saab olla? Freedom House ja IMPACT-SE peavad olema eksinud. Arvatavasti ei ole nad lugenud Guardiani ega vaadanud BBCd. Arvatavasti ei ole nad lugenud Goldstone´i raportit ega näinud ÜRO Inimõiguste nõukogu resolutsioone. Samuti ei ole nad kuulnud Henning Makelli ja teiste Gaza flotilla laevadel viibinute lugusid. Ning kindlasti ei ole nad märganud Gaza Hamasi esindaja kui ”pealtnägija” tunnistusi. Igal juhul peavad nad olema eksinud. Iisrael on kohutav riik – “kõik” ütlevad seda! Aga äkki eksivad seekord “kõik”?

Seda on juhtunud ennegi. Üldiselt võib öelda, et kui “kõik” on ühel meelel ning “kõik” osutab ühte suunda, on aeg hakata kahtlema. Tegelik elu on harva must-valge. Äkki on Freedom House´il ja IMPACT-SE-l õigus ning teised eksivad? Äkki on võimalik, et Iisrael on liberaalne ja salliv demokraatia – piirkonna ”hea poiss”? Parim viis otsustamiseks on uurida veidi olukorda iseseisvalt – koguda teavet erinevate vaadetega allikatest. Ning võite olla kindlad, et Iisrael, olles mitmes mõttes ebatäiuslik, läbib selle proovilepaneku.

Samas ei ole Iisraeli kriitikutel vaja nende raportite pärast ka seekord muretseda. Tõenäoliselt me neist lääneriikide meedia vahendusel nagunii ei kuule. See ei sobi aktsepteeritud versiooniga kokku.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.