Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
18.02.11  

Üle kogu maailma suleti ajutiselt rida Iisraeli saatkondi. Põhjuseks on ”korrapäratud rünnakud Iisraeli sihtmärkidele”, nagu välisminister teisipäeval väljendas. Teiste välisriikide Iisraeli saatkonnad on tõstnud valveloleku taset. Terrorismiga võitlemise büroo hoiatas, et välismaal viibivaid iisraellasi ähvardava ohu tase on tõusnud, eriti Egiptuses, Türgis, Aserbaidžaanis, Gruusias, Armeenias, Elevandiluurannikul, Malis, Mauretaanias ja Venetsueelas. Büroo soovitas välismaal reisivatel iisraellastel vältida suuri kogunemisi ning järgida kohalike julgeolekutöötajate juhiseid. Oht on seotud Hizb´Allah tipptegelase Imad Mughniyeh surma aastapäevaga. Ta sai surma Damaskuses autopommi plahvatuses, mille korraldamises terroristid süüdistavad Iisraeli. Hizb´Allah on tõotanud tema surma eest kätte maksta.

Tuneesias kogunesid äärmusislamistid Tunise sünagoogi juurde ning hüüdsid seal antisemiitlikke loosungeid. Sündmuspaigas tehtud video näitab, kuidas nad hüüavad: “Allahu Akbar” ning “Khaybar, Khaybar. Oo, juudid, Muhamedi sõjavägi tuleb taas.” Nad viitasid 629. aasta Khaybari lahingule, mille Muhamed koos oma järgijatega pidas Khaybari oaasis elavate juutide vastu. See paik asub tänapäeva Saudi-Araabias, 150 km kaugusel Medinast. Kohalikud juudid pöördusid vahevalitsuse poole, mis loodi möödunud kuus ametist tagandatud presidendi Zine El Abidine Ben Ali režiimi asemele, ning väljendasid muret antisemiitlike vahejuhtumiste ilmse kasvu pärast riigis. “Taolised juhtumid võivad korduda, sest mõned rühmitused tahavad riigis valitsevat võimuvaakumit ära kasutada,” ütles kohaliku juutide kogukonna juht Roger Bismuth. Moslemiriigis Tuneesias elab umbes 1600 juuti, kellest suurem osa elab Djerba saarel, kus asub ka riigi kõige tähtsam sünagoog, mis väidetavalt on Aafrikas vanim.

Peaminister Benyamin Netanyahu ja kaitseminister Ehud Barak andsid esmaspäeval Iisraeli kaitseväe uuele ülemjuhatajale Benny Gantzile kindralleitnandi auastme. Endine sõjaväe aseülemjuhataja Gantz on nüüd selle kahekümnes ülemjuhataja, keda peeti vääriliseks ja sobivaks seda ametit kandma. Ta on osalenud aktiivselt kaitsestrateegia loomises ja kaitseväe uute tegevuspõhimõtete kujundamises. Sõjaväe aseülemjuhatajaks olemise ajal tegeles Ganz Iraani tuumaohu küsimustega ning arvas, et Iisraeli kaitsevägi ja kodukaitse tuleb kiiresti selle jaoks ette valmistada. Tema kasuks kõneleb ka asjaolu, et ta on teeninud ka sõjaväeatašeena Washingtonis. Gantzi juhatamisstiil kujuneb tema eelkäija Gabi Ashkenazi omast ilmselt väga erinevaks, sest ta surub tavaliselt oma tahet vähem peale kui Ashkenazi, tahab kuulda erinevaid arvamusi ning võtab otsuste langetamiseks rohkem aega.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.