Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
10.03.11  

Iisrael võib küsida USAlt julgeoleku tagamise eesmärgil 20 miljardi dollari suurust abi, ütles kaitseminister Ehud Barak väljaandele The Wall Street Journal. Seda on vaja piirkonna viimaste ülestõusudega kaasnevate ohtudega toimetulekuks, teatab ajaleht. Barak nimetas piirkonna rahvaülestõuse ”õiges suunas liikumiseks”, kuid lisas, et Iisrael kardab Iraani ja Süüria liitumist piirkonnas levivate rahutustega. Ta väljendas kartust, et rahva survel võivad Egiptuse uued juhid taganeda 1979. aastal Iisraeli ja Egiptuse vahel sõlmitud rahulepingust. Barak usub siiski, et Egiptus ”praegusel hetkel” peab Iisraeliga sõlmitud paktist kinni. USA eraldab aastas umbes 3 miljardit dollarit Iisraeli sõjaliseks toetuseks.

Mõne nädala eest ütles Hizb´Allah peasekretär Sayyed Hassan Nasrallah Hizb´Allah “märtrite” mälestuseks peetud kõnes, et Hizb´Allah on valmis Põhja-Iisraeli okupeerima. Terroriorganisatsiooniga lähedalt seotud isik ütles veebiajalehele G2Bulletin, et on koostatud tegevuskava Galilea okupeerimiseks organisatsiooni liikmete poolt mõnede tundide jooksul. See põhineb piirkonnast Liibanoni elama asunud isikutelt saadud andmetel. “Hizb´Allah vastupanuliikumisel on üksikasjalikke teadmisi maastiku kohta ning see teeb liikumise hõlpsamaks,” ütles see allikas. “Taktikaliselt on see võimalik ning koguni väga lühikese ajaga. Umbes 40 kuni 50 hästitreenitud ja hästivarustatud võitlejast koosnevad väikesed rühmad võivad võtta kontrolli ning piirata umber kogu piirkonna, muutes lähivõitluse Iisraeli jaoks võimatuks,” lisas ta.

Hiina majandusminister Chen Deming kirjutas oma viimasel Iisraeli külaskäigul alla memorandumile, mis näeb ette kaubavahetuse ja koostöö arendamist Iisraeli ja Hiina vahel. Demingi sõnul nähakse Iisraelis võimalikku partnerit, kes võib Hiinaga tõhusalt koostööd teha. Hiina pakuks omalt poolt investeerimisfonde ja oma suurt siseturgu ning Iisrael oma teadmisi ja innovatsiooni. Selle eesmärgi täitmiseks on käivitatud mitmeid projekte, näiteks rajati Hiinasse Iisraeli abiga roheline kaubanduspark; loodi platvorm Iisraeli tehnoloogiate rakendamiseks Hiinas; alustati koostööd veemajanduse ja põllumajanduse alal; vahetatakse delegatsioone; korraldatakse seminare; luuakse ühiseid kõrgtehnoloogia fonde jms. Üheks ärivõimaluseks Hiinas on autotööstus. Hiina üritab luua oma nišši ning tuua turule alternatiivkütusel töötavaid sõidukeid, nagu elektriautod ning selles saab Iisrael kaasa lüüa. Iisraeli ettevõtted saavad aidata vähendada patareide mõõtmeid ning pikendada nende kasutusaega. Koostööprojektidest võivad sündida ühel päeval maailma juhtivaimad tehnoloogiad.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.