Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



NETANYAHU SÕNUL PEAB IISRAEL KONTROLLIMA JORDANI ORGU – MIDA SEE TÄHENDAB?
10.03.11  

Peaminister Benjamin Netanyahu tegi teisipäeval ringreisi Jordani orus ning pidas selle viljaka oru lõunapiiril kõrguval mäel ettevalmistamata pressikonverentsi. Netanyahu ütles Jordanil asuvale piirile osutades: ”Meie turvapiir on seal ja meie kaitseliin on seal. Kui see liin peaks murtama, siis on võimalik tuua sisse terroriste, lõhekekehasid ja rakette ning toimetada need Tel Avivi, Jeruusalemma, Haifasse ja Beer Shevasse... Seetõttu peaks tulevikus mis tahes olukorras, ning ka mis tahes kokkulepete korral, jääma IDF siia, st Jordani jõe äärde.”

Palestiina Omavalitsuse peaminister Salam Fayyad reageeris Netanyahu avaldusele raevukalt ning ütles: “Ei saa olla lahendust ilma täiesti iseseisva Palestiina riigita 1967. aastal okupeeritud maa-alal ning pealinnaga Ida-Jeruusalemmas… Jordani org on [selle territooriumi] lahutamatu osa.”

Kommentaar:
Neid kahte avaldust ilmselt kokku sobitada ei saa. Ent Netanyahu kõneles vaid Iisraeli sõduritest, kuigi Jordani oru umbes 30 asunduses elab ligi 7000 Iisraeli asunikku. Nad tegelevad peamiselt põllumajandusega ning annavad oma põldudel ja kasvuhoonetes tööd tuhandetele araablastele. Neid oma avaldusest välja jättes võib Netanyahu anda sõnumi, et tegelikult kõneleb ta Jordani orust väljatõmbumisest.

Iisraeli peaminister ei täpsustanud ka seda, kelle suveräänse võimu all IDF Jordani orgu jääb. Minevikus on esitatud plaane, mis näevad ette territooriumi andmise palestiina araablastele, kuid tingimusega, et IDF kontrollib teatud aja vältel piiri. Seega vihjab Netanyahu avaldus, mis ärritas palestiina araablasi ja mõnesid lääne poliitikuid, suurtele järeleandmistele Iisraeli poolt. Jordani orus elavatel juutidel ei ole kindlasti põhjust rõõmustamiseks.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.