Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



KUULUS VÕIMALUSTEAKEN, MIS EI SULGU KUNAGI
10.03.11  

Järgnev on valik viimaste nädalate uudistest: terroristlik organisatsioon Hamas kutsub üles ühendama oma jõude Fatah´ga (Palestiina Omavalitsust juhtiv organisatsioon) Iisraelivastase jihadi-poliitika alusel. Selle jihadi teostamise plaane toetab Sudaani president, kes peab praegu selles piirkonnas toimuvaid sündmusi eelmänguks lahingule Jeruusalemma pärast. Samal ajal üritab Fatah veenda Euroopa Liitu kõrvaldama Hamasi terroristlike organisatsioonide nimekirjast.

Egiptus otsustab murda rahvusvaheliselt kehtivat kokkulepet ning loobuda Iisraeli varustamisest gaasiga. Egiptuse kõige tõenäolisemaks presidendikandidaadiks on üks teravamaid Iisraeli kritiseerijaid araabiamaailmas Amr Moussa ning Egiptuse uus peaminister Essam Shafar on vastu rahulepingu sõlmimisele Iisraeliga. Türgi islamistlik peaminister Erdogan pidas tulise Iisraeli süüdistava kõne, milles ta pooleldi väidab, pooleldi ähvardab: “Kui Iisraeli soovib suhteid Türgiga katkestada, siis ütleme neile “Meeleldi!” Kõigele lisaks levivad araabiamaailmas jätkuvalt rahutused ning keegi ei tea, millega need lõppevad.

Lääne diplomaadid, eksperdid ja poliitikud esitavad keset seda segadust oma vaateid ja arvamusi toimuvate sündmuste kohta. Näiteks USA julgeolekunõunik James L. Jones ütles hiljuti, et Lähis-Ida ebastabiilsuse põhjuseks on konflikt Palestiina araablaste ja Iisraeli vahel. Rootsi välisminister Carl Bildt ütles sel nädalal: ”Ma leian, et Palestiina poole probleemidega tegelemine on nüüd veelgi pakilisem...”. Barack Obama, Hillary Clinton ja Angela Merkel on kõik viimasel ajal samasuguseid arvamusi väljendanud ning Obama on öelnud, et rahukõneluste edenemine võib Iisraeli isolatsiooni leevendada.

Kommentaar:
Väljend “võimalusteaken” on muutunud mitmete lääne poliitikute lemmikväljendiks. Sõltumata kohapealsest olukorrast on juba paari aastakümne vältel mantrana korrutatud – nüüd on aeg! Uudiskirja eelmiste lõikude põhjal näib, et seda väljendit antud juhul kasutavad isikud ei arvesta tegelikkusega. Kuidas saab eeldada, et Iisrael praegustes oludes oma olemasolu ohtu seadvaid järelandmisi teeb?


Iisraeli valitsus on otsustanud kaitse-eelarvet oluliselt suurendada, sest arvatakse, et Lähis-Ida muutub lähiaastatel veelgi ebastabiilsemaks ja ennustamatumaks. Kas võiks arvata, et iisraellastel ei ole selle rahaga midagi muud teha? Tuues esile vaid mõned valdkonnad, siis väga suuri vajadusi esineb tervishoiusüsteemis, hariduses, sotsiaalhoolekandes, elamuehituses ja vee magestamise alal. Sõjaliste vajaduste eelisjärjekorda seadmine annab selge sõnumi, et Iisraelil ei ole illusioone julgeolekuseisu suhtes, isegi kui lääne poliitikutel on. Viimaste jaoks ei näi võimalusteaken iial sulguvat. Ent nemad võivad akna julgelt lahti jätta, sest nad ei ole piisavalt lähedal, et aduda et tormi puhkemise ohtu.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.