Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
24.03.11  

Jeruusalemma linnapea Nir Barkat on seadnud eesmärgiks taastada Jeruusalemma positsioon Iisraeli juhtiva linna ja kultuurikeskusena. Ta tõi avalikkuse ette kaardi, millel kujutatakse pealinna lähima viie aasta jooksul ehitatavaid kultuuri- ja spordikeskusi. „Me elame pöördeliste sündmuste ajal,“ ütles linnapea. „Jeruusalemm on taas muutumas keskuseks. Ümberkujundustega anname mõista, et sellest saab Iisraeli juhtiv linn“. Plaani kõige põnevamaks osaks on kesklinna elavdamine. See muudetakse „kunstnike kvartaliks“, kus leidub juhtivaid filmi-, teatri- ja kunstikoole, disainerite hoove ja galeriisid ning teatrikeskus. Mitmeid Jeruusalemma parke ja aedu uuendatakse, et seal saaks korraldada rahvusvahelisi üritusi. Ka linna spordikeskusi uuendatakse põhjalikult. Teddy staadionit kavatsetakse laiendada ning selle kõrvale ehitatakse kaasaegne mitmeotstarbeline spordiväljak. Teiseks uue plaaniga seotud muljetavaldavaks projektiks on muuseumite rajoon. Sellesse kavandatakse lisaks värskelt remonditud Iisraeli Muuseumile uut rahvusraamatukogu ning Piiblimaade Muuseumi, mida kavatsetakse laiendada.

Egiptuse suurim lennufirma Egypt Air kõrvaldas oma veebilehe kaardilt Iisraeli ning Jordaania ulatub sellel nüüd Vahemereni. Egypt Air on esimene suur lennufirma, mis oma sihtriikide kaardilt riigi on ära kustutanud. Teiste moslemiriikide lennufirmade, nagu Turkish Airlines ja Royal Jordanian, kaartidel on Iisrael ja Tel Aviv olemas. Eriti kummaliseks teeb selle sammu fakt, et firma lennukid lendavad endiselt neli korda nädalas Iisraeli. Kairo-Tel Avivi lennud peatati ajutiselt pärast riigipööret, kuid hiljem need taastati.

Iisrael tagastab Venemaale Jeruusalemma südalinnas omandi, mille rajas tsaar Aleksander II. Otsus loobuda Sergei hoovina tuntud omandist leevendab pikka aega kestnud vaidlusi kahe riigi vahel ning on hea tahte väljenduseks peaminister Benjamin Netanyahu külaskäigu eel Venemaale. Netanyahu eesmärgiks on veenda Moskvat mitte müüma Süüriale tehniliselt täiustatud rakette ning toetama pingutusi Iraani tuumaambitsioonide ohjeldamiseks.

Iisrael püstitas esmaspäeval esimese riigina välihaigla piirkonda Põhja-Jaapanis, mis on laastatud tugeva maavärina ja sellest tekkinud hiidlaine poolt. Praegu viieliikmeline meeskond tegeleb haigla püstitamisega ja esmaabi andmisega. Hinnatakse ka vajadusi, mille põhjal Iisrael saab suurema meeskonna komplekteerida. Möödunud aastal oli Iisrael ülejäänud rahvusvahelisest kogukonnast kiirem esmaabi pakkumisel maavärinast laastatud Haitil. Nii nagu Haiti elanikud, väljendavad ka jaapanlased suurt tänulikkust selle üle, et iisraellased nii kiiresti ja suuremeelselt on reageerinud, arvestades juutide riigi väiksust ja piiratud ressursse.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.