Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



MIDA TOOB KAASA HAMASI JA FATAH SÕPRUS?
31.03.11  

Gazas ja Ramallah´s toimuvate suurte meeleavalduste tõttu, milles osalevad peamiselt noored, on Hamas ja Fatah taastanud kontakti, et töötada välja sõpruslepe. Hamas on võimutsenud Gazas 2007. aastast saadik, mil nad ajasid Fatah jõhkralt minema ja tapsid mitmed selle liikmed. Mahmoud Abbasi juhitav Fatah on samuti korraldanud Juudeas ja Samaarias kampaaniaid Hamasi liikmete vastu, kartes Hamasi populaarsuse kasvu rahva seas.

Araabia Liiga peasekretär ja Egiptuse presidendikandidaat Amr Moussa julgustas esialgsete kontaktide järel ühinemiskõnelusi jätkama ning ütles: “Palestiinlaste jätkuvale lõhestamisele ei ole mingit õigustust.” Ka ÜRO Lähis-Ida saadik Robert Serry väitis, et kahe rühmituse vahelise üksmeele jaoks “oli ammu aeg ning see on Palestiina õigustatud püüdluste jaoks elutähtis”. Peaminister Netanyahu omalt poolt hoiatas sõpruse sõlmimise eest ning ütles Abbasile: “Te ei saa sõlmida rahu samaaegselt Iisraeli ja Hamasiga. Seda saab olla kas ühe või teisega, kuid mitte mõlemaga.”

Kommentaar:
Fakt, et palestiina araablastest noored, Araabia Liiga juht ja ÜRO esindaja algatust toetavad, on paljastav. See tähendab, et nad ei pea probleemiks ütlust “Iisrael eksisteerib ja jätkab eksisteerimist kuni islam ta hävitab.” See lause pärineb Hamasi hartast. Võimatu on väita, et see on lihtsalt retoorika, sest Hamasi sõnadele järgnevad terroriteod. Arvestades tugevat toetust sõprussidemete sõlmimisele, on raske hoiduda järelduse tegemisest, et araabiamaailm ja ÜRO peavad taolist sõnumit ja Iisraelivastaseid terroritegusid õigustatuks. Ning inimesed ikka veel küsivad, miks Iisraeli läbirääkimistel julgeolekuküsimusi kõige tähtsamaks peab!

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.