Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
14.04.11  

Väidetavasti on Punase Risti töötajad paasapühade eel korduvalt küsinud uut videosalvestist röövitud sõdurist Gilad Shalitist. Üks allikas väitis, et nagu eelmisel korralgi, suhtub Hamas uue salvestise saatmisse positiivselt, kuid nõuab Iisraelilt hinna maksmist. Eelmise salvestise eest, mille Shaliti röövijad 2009. aasta oktoobris saatsid, vabastas Iisrael oma vanglatest 19 palestiinlasest vangi. Punane Rist ei ole seda teadaannet kommenteerinud, kuid on öelnud, et nad peavad ühendust Shaliti vanematega ning ei kavatse avalikustada juhtumi lahendamisega seotud asjaolusid.


Üha kasvav hulk Egiptuse 8-10 miljonist kopti kristlasest otsib võimalust väljarändeks, sest islamistid kasutavad üha rohkem ära pikaaegse diktaatori Hosni Mubaraki kukutamiseni viinud riigipöörde järel tekkinud olukorda. Egypt Daily News teatas teisipäeval, et kopti kristlastega tegelevad juristid on saanud viimastel nädalatel sadu kõnesid koptidelt, kes soovivad Egiptusest lahkuda. Mubaraki võimult minemakihutamise ajast saadik on moslemid tapnud usu pärast vähemalt 20 kristlast. Egiptuse uue valitsuse moodustamisel on hakanud üha suuremat rolli mängima sellised rühmitused nagu Moslemite Vennaskond. Koptide juhid on kurtnud, et neid jäetakse otsustamise juurest kõrvale. See annab alust kartusteks, et homses Egiptuses on isegi Mubaraki aegse Egiptusega võrreldes palju vähem vabadust ja demokraatiat.

Iisraeli sõjaväe teadus- ja arendusosakonna juht ütles pühapäeval sõjaväe raadiole, et maailmas tuntakse üha suuremat huvi Iisraeli uue raketitõrjesüsteemi “Raudkuppel” vastu. Esimesed kaks süsteemi paigaldati eelmise kuu lõpus Lõuna-Iisraeli, kus ägenesid terroristide raketirünnakud Gazast. Raudkuplil õnnestus tõrjuda kõik nädalavahetusel Gazast rannikulinna Ashkeloni suunas tulistatud raketid peale ühe. Iisraeli sõjavägi ja peaminister Benjamin Netanyahu nimetasid seda vaieldamatuks eduks. “Süsteemi hea töö on tekitanud kõmu kogu maailmas, ka Euroopa riikides, mida ma külastasin,” ütles Netanyahu valitsuskabinetile. Iisrael siiski ei ole veel valmis seda süsteemi müügiks tootma. Esmalt tuleb seda Iisraeli tsiviilelanike kaitsmise käigus täiustada. USA Kongress kiitis nädalavahetusel heaks 205 miljoni USD suuruse toetuse andmise Iisraelile veel nelja Raudkupli süsteemi paigutamiseks Lõuna-Iisraeli järgmise 18 kuu jooksul.

Iisraelis sadas viimase kuu jooksul palju vihma. Mõned juba usuvad, et seitse aastat kestnud põud on läbi saanud. Veeameti ametnikud siiski hoiatasid, et Iisrael kannatab ikka veel põua all ning eelseisev suvi võib tulla karm. Kuigi Iisraelis oli eelmise aastaga võrreldes väga vihmane märts, oli talvise vihmaperioodi esimesel poolel sademeid väga kesiselt. ”Sel talvel meie veevarud ei taastunud, isegi selle aasta norm ei täitunud,” ütles Veeameti esindaja Uri Schor. Ta märkis, et sademete vähesus annab kõige rohkem tunda riigi kesk- ja lõunaosas, kus veereservuaarid, mis talve lõpuks tavaliselt täis on saanud, on praegu kuivade suvekuude saabumisel tühjad. Kinnereti (Galilea) järve veetase tõusis viimase kuu jooksul tervelt 65 cm. Ent veetase on ikka veel ohtlikult lähedal ”mustale piirile” – tasemele, mille juures sealt koduseks tarbimiseks vett enam pumbata ei tohi.

Yad Vashemi holokaustimuuseum teatab, et laadis YouTube´i video kohtuprotsessist holokausti arhitekti Adolf Eichmanni üle, tähistamaks 50 aasta möödumist nimetatud protsessist. "Selle pöördepunktiks olnud kohtuprotsessi salvestise üleslaadimine annab järgmisele põlvkonnale võimaluse näha üht tähtsaimat pöördepunkti inimkonna võitluses holokaustiga,” ütles reedel Yad Vashemi juhataja Avner Shalev. Salvestist näidatakse mitmetel YouTube´i kanalitel – üks on heebrea, saksa ja jidiši keeles ning teine on dubleeritud inglise keelde. See annab inimestele eelkõige haruldase võimaluse näha ja kuulda holokausti üleelanute tunnistusi. Algatus on osaks suuremast projektist, mille Yad Vashem koos Google´iga aasta alguses käivitas. Projekti raames pannakse muuseumi kõik holokaustiga seotud dokumendid internetti. Inglisekeelset versiooni saab vaadata järgmise lingi kaudu: http://www.youtube.com/EichmannTrialEN

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.