Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



KNESSETIS TUTVUSTATAKSE „LÄÄNEKALDA“ ANNEKTEERIMISE PLAANI
28.04.11  

Vastukaaluks kampaaniale, mida Palestiina Omavalitsus teeb riigi septembrikuus väljakuulutamise heaks, on Iisraeli riigi taristu minister, Israel Beiteinu partei esindaja Uzi Landau viimastel nädalatel propageerinud Juudea ja Samaaria (Läänekalda) suure osa annekteerimist. “Me peame ennast kaitsma… kavatsen teha valitsusele ettepaneku suveräänsuse laiendamiseks Jordani orus ja meie tihedalt asustatud aladel Juudeas ja Samaarias,” ütles Landau.

Selle mõtte on omaks võtnud Likudi partei esindaja Danny Danon, kes korraldab järgmises kuus Knessetis ürituse, kus ta tutvustab annekteerimist puudutavat seaduseelnõu, mille ta on koostanud. Danon ütles, et Palestiina riigi ühepoolne väljakuulutamine tühistaks Oslo leppe ning vabastaks Iisraeli nimetatud leppega võetud kohustustest. Ta loodab, et Iisraeli plaan annekteerida Juudea ja Samaaria veenab Euroopa riike loobuma PO riigi väljakuulutamise plaani toetamisest ÜRO-s.

Haaretzi kolumnist Aluf Benn kirjutas oma eilses artiklis, et Netanyahu on langenud PO diplomaatia lõksu. Benn ütles, et vaatamata sellele, kuidas lõpeb Palestiina riigile toetuse otsimine, puhkeb igal juhul varsti ”kolmas intifada”: kui riiki tunnustatakse, ei nõustu Iisrael sellega ning puhkevad rahutused. Kui riiki ei tunnustata, puhkevad rahutused sellepärast, et palestiina araablased pettuvad rahvusvahelises kogukonnas. Benn leiab, et seetõttu oleks Netanyahu pidanud nõustuma läbirääkimiste jätkamisega sealt, kus Olmerti valitsus peatus. Siis oleks maailm teda ”rõõmuga tervitanud” ning ta oleks saanud läbi viia muudatusi, mida oluliseks peab.

Kommentaar:
Iisraeli poliitikute sõnum, et Iisrael peab ennast kaitsma, mõjub värskendavalt. See, et Iisraeli poliitikud seavad Iisraeli esikohale, mõjub värskendavalt. Selle jaoks neid valiti, et nad esindaksid Iisraeli huve. Iisraeli poliitikud on kahjuks liiga sageli otsinud tunnustust maailmalt ning selle tulemusena on mitmed iisraellased kaotanud elu või sattunud ohtu.

Kui annekteerimise seaduseelnõu peakski valmima, siis Knessetis see praegu tõenäoliselt heakskiitu ei saa. Algatus on sellegipoolest oluline, sest see kõneleb maailmale, et Juudeale ja Samaariale on teisigi konkureerivaid nõudmisi. Praegu on kogu maailmas levinud idee Palestiina riigi loomisest Juudeasse ja Samaariasse. Vaid vähesed küsivad, millised on selle nõudmise alused. Miks peaks esimest korda ajaloos loodama sinna Palestiina riik? Mis on juutide nõudmiste alus selle ala suhtes? Kas sellele probleemile on muid võimalikke lahendusi? Iisraeli väitlus annekteermise üle võib taolised küsimused esiplaanile tuua. See võib Palestiina riigi loomise üle peetava arutluse poliitilise korrektsuse sürrealistlikust maailmast välja tuua ning reaalsusega paremasse kooskõlla viia.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.