Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



NELIKÜMMEND NELI KUULI USKLIKE PIHTA
13.05.11  

Iisraeli kaitsevägi ütles eile, olles viinud läbi uurimise kaks nädalat tagasi toimunud religioosse juudi Ben Yosef Livnati tapmise suhtes Palestiina Omavalitsuse politseinike poolt, et rünnak oli põhjendamatu. Hommikul vara Nablusesse Joosepi haua juurde palvetama tulnud usklikud ei kujutanud mingil moel ohtu politseinikele ning ei käitunud viisil, mis oleks andnud politseinikele alust nende tulistamiseks. Iisraeli kaitseväe andmetel tulistati juutide pihta, kellest enamusel või isegi kõigil ei olnud relvi, ühtekokku 44 kuuli. Vastaspoolelt ei tulistatud ühtegi kuuli.

Iisraeli kaitseväe andmeil olid vähemalt kaks politseinikku saanud väljaõppe ameeriklastelt Jordaanias asuvas baasis ning üks oli varem seotud terrorismiga. Iisraeli kaitsevägi järeldas, et politseinikud tulistasid eesmärgiga tappa. Juhtumi uurimine jätkub.

Kommentaar:
Antud vahejuhtumi asjaolude selginemine näitab, et Palestiina Omavalitsuse väited, nagu oleksid usklikud politseinikele ohtu kujutanud, ei pea paika. Iisraeli kaitsevägi, olles oma otsuste langetamisel tavapäraselt kaalutlevad, ei välistanud, et tegu oli terroriaktiga. Neljakümne nelja kuuli tulistamine eemalduda üritavate juutide pihta, kes ei tulistanud politseinike suunas ühtegi kuuli, ei jäta kahtlust, et Palestiina Omavalitsuse ohvitserid tulistasid inimeste pihta, kes ei kujutanud mingit ohtu. Seega on raske hoiduda järeldusest, et tegu oli tõepoolest terroritööga.

Sellest tuleneb oluline küsimus: kui Palestiina Omavalitsuse juhid ja õigussüsteem õigustab politseinikke, kes tulistavad ja tapavad juute (see oli juhus, et ainult üks inimene hukkus), kas USA tohib neid ka edaspidi välja õpetada? Kas Euroopa Liit tohib sellist tegevust rahastada? See nähtus ei ole sugugi uus. Oslo protsessi raames sai Palestiina Omavalitsus loa politseijõudude ülesehitamiseks ning Iisrael varustas neid relvadega. Need relvad tõid surma mitmetele iisraellastele, kui ”politseinikud” oma ”karva muutes” terroristideks hakkasid.

Niikaua, kuni valitseb eelmises artiklis kirjeldatud ”Nakba hoiak”, ei ole võimalik loota, et selliseid juhtumeid enam ei kordu. Taoliste kuritegude karistamata jätmine kinnistab hoiakuid ning annab noorele põlvkonnale selge sõnumi, et juutide vastu sooritatud kuriteod on lubatavad. Kui kaua rahvusvaheline kogukond taolist režiimi toetada kavatseb?

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.