Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



IISRAELIL ON AEG “HINNALIPIKU” NÄHTUSELE PIIR PANNA
10.06.11  

Teisipäeva hommikul murdsid vandaalid sisse Ramallah lähistel asuva al-Muayari küla mošeesse ning süütasid seal vaiba. Üsna pea pärast seda sündmuskohale jõudnud moslem kustutas tule enne, kui see jõudis hoone teistesse osadesse levida. Välisseinale olid sissetungijad kirjutanud heebreakeelsed sõnad ”hinnalipik” ja ”Ale Ayin”. Hinnalipikuks on äärmuslike vaadetega asunikud hakanud nimetama kättemaksu araablastele. Hinnalipiku poliitika pooldajad on rünnanud veel kolme mošeed. Ale Ayin on väikese asunduse eelposti nimi. Iisraeli võimud hävitasid selle möödunud nädalal põhjendusega, see on ebaseaduslik.

Peaminister Netanyahu mõistis mošee ründamise karmisõnaliselt hukka: “Provokatsiooni ülesõhutamine on kuritegu. Iisrael peab usuvabaduse austamist prioriteediks ning me seisame otsustavalt vastu kõigile, kes seda põhimõtet rikuvad.” Kaitseminister Ehud Barak nimetas seda kuritahtlikuks teoks. Juudea ja Samaaria ning Gaza maariba juutide kogukondade nõukogu esimees Dani Dayan mõistis samuti rünnaku hukka, nimetades seda põlastusväärseks. Dayan siiski lisas, et ei ole veel selge, kas vandaalid on iisraellased või palestiina araablased.

Kommentaar:
Dayani väide kõlab kummaliselt ja vajab veidi selgitamist. Asunikud on viimastel aastatel araablasi mitmeid kordi rünnanud. See on hästi teada. Kuid üha tavalisemaks on muutunud ka see, et araablased ise hävitavad oma vara, oliivisalusid, kuure, autosid ja muid asju ning süüdistavad selle eest asunikke. See kõik kuulub kampaania juurde, mille eesmärgiks on Iisraeli õõnestamise. Sellepärast manitses Dayan ettevaatlikkusele.


See on siiski äärmiselt ebatõenäoline, et moslemid mošeed rünnata võiksid. See tähendaks moslemi jaoks piiride ületamist ning seega näib, et selle viimase rünnaku taga on asunikud. See on nähtus, mida Iisrael ei saa vastuvõetavaks pidada. Netanyahu, Barak, Dayan ja kõik teised väljendavad lootust, et kurjategijad tuuakse kohtu ette. Näib siiski, et siiani ei ole “hinnalipiku” rünnakute järel kedagi tabatud. Sellist asja ei tohi demokraatlik riik sallida.

Kui seda nähtust ei piirata, põhjustab see Juudeas ja Samaarias anarhiat ja moraali langust. Lisaks teiste inimeste mitteaustamisele on taoline käitumine retseptiks ühiskonna enesehävitamisele. Seetõttu tuleb käiku panna kõik nende põlastusväärsete juhtumite lahendamiseks vajalikud ressursid ning kurjategijad paljastada.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.