Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



IISRAEL VANGISTAB MINISTRI MÕRTSUKAD
18.03.06  

Iisraeli julgeolekujõud ründasid teisipäeval Jeeriko vanglat ja vahistasid riigi turismiministri Rehavam Zeevi mõrtsukad.

Zeevi tapeti brutaalselt 2001. aasta oktoobrikuus ühes Jeruusalemma hotellis. Terroriorganisatsioon Palestiina Vabastusrinne teatas, et vastutab selle rünnaku eest. Paljud Palestiina araablased on pidanud seda Al Aqsa mässuliste juhitud rünnakut üheks kõige õnnestunumaks.

2002.a aprillis saavutasid Iisraeli valitsus ja Palestiina ametivõimud kokkuleppe, et minister Zeevi tapjaid hoitakse isoleeritud Palestiina vanglas, mille valvamist jälgisid USA ja Briti inspektorid.

Iisraeli kaitsejõudude esindaja teatas peale teisipäevast operatsiooni, et peale Palestiina võimude poolset kokkulepete rikkumist asusid IDF relvajõud 14. märtsil 2006 Jeerikos tegutsema, et vahistada nii terroristid, kes on vastutavad Iisraeli ministri Rehavam Zeevi mõrvamise eest kui ka teised juhtivad terroristid.

Kaitsejõud teatasid, et operatsioon viidi läbi põhjusel, et Palestiina võimud ei täitnud oma kohustust ja terroristid ei olnud enam Ameerika ja Briti inspektorite järelvalve all. Samuti olid Palestiina võimud teatanud kavatsusest mõrvarid vabastada.

Michael Widlanski teatas, et nii PVO liider Mahmoud Abbas kui ka Palestiina valitud peaminister Ismail Haniya nimetasid Iisraeli aktsioone kuriteoks. Samal ajal ülistasid nad terroriste, kutsudes neid "munadileen", mis tähendab "võitlejaid". "Ma laseksin nad rõõmuga vanglast välja,"ütles Abbas alles nädal aega tagasi.

Iisraeli operatsioon vallandas Gazas ja Läänekaldal vägivallalaine. Ajakirjanike kaitseks loodud komitee teatas, et peale operatsiooni võeti pantvangi neli Lõuna-Korea ja Prantsusmaa ajakirjanikku. Mitu välismaalast rööviti lühikeseks ajaks, nende seas kaks austraallast, sveitslane, ameeriklane ja kaks prantslannat.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.