Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



“NAKSA” – UUS AVALIKKUST MÕJUTAV TRIKK IISRAELI RÜNDAMISEKS
10.06.11  

Möödunud pühapäev, 5. juuni, oli 1967. aasta Kuupäevasõja alguse tähtpäev. Palestiina araablased on nimetanud selle päeva “Naksa”ks, mis tähendab tagasilööki. Nimetatud sõjas ründasid viis araabia riiki Iisraeli ning selle sõja käigus vallutas Iisrael Golani kõrgendikud, Juudea ja Samaaria koos Ida-Jeruusalemmaga, Siinai ja Gaza.

Sarnaselt 15. mail kasutatud taktikale olid palestiina araablased kutsunud ümbritsevate riikide rahvaid üles marssima hulkadena Iisraeli piiridele. See pidi sümboliseerima niinimetatud põgenike tagasipöördumist. Iisraeli araablasi ning Juudea ja Samaaria araablasi kutsuti aga marssima Jeruusalemma.

Pühapäeval toimunud protestiavaldused ei meelitanud kohale sugugi nii suuri rahvahulki kui organiseerijad olid lootnud. Liibanonis hoidsid proteste ära UNIFIL üksused ja Liibanoni sõjavägi ning Gazas takistas meeleavalduste toimumist Hamas. Ainult Süüria piiril üritasid protestijad piiritara ületada, kuid neid hoiatati laskudega õhku, pisargaasiga, šokigranaatidega ning lõpuks laskudega alumistesse kehaosadesse. Süüria võimude esialgseil andmeil sai surma 23 inimest, kuid Iisraeli kaitsevägi kahtleb nende andmete tõesuses. “Me tulistasime kaalutletult ja ettevaatlikult“, ütles Iisraeli kaitseväe ohvitser. Teisipäeval langetas Süüria hukkunute arvu kuuele. Iisraelis arvatakse, et Süüria president Bashar Assad kasutas piiril toimunut Süüria valitsejate vastu protestijate veriselt mahasurumiselt tähelepanu kõrvalejuhtimiseks.

Kommentaar:
Pühapäeval toimunud vahejuhtumeid kujutatakse okupeeriva võimu vastase võitlusena. Meelevaldajate loosungid ja plakatid kõnelevad okupeeritud territooriumi tagasivõtmisest ja põgenike tagasipöördumisest. Seda esitletakse inimõigusi puudutava moraaliküsimusena. Tegelikult on kampaania eesmärk avalikkuse mõjutamine ning Iisraeli seadmine halba valgusesse. Okupatsiooni ja põgenikke puudutavad väited ei peegelda tegelikku olukorda, kuid need on mõjuvad meeleavalduste loosungid. Üle piiri tungimise katsetel ei ole mingit muud eesmärki kui provotseerida olukordi, mis sunnivad relvastatud sõdureid tsiviilisikutele vastu seisma – sellest saab mõjuva telepildi. Näib, et mõnede inimeste hukkumist peetakse tühiseks hinnaks läänemaailma soosingu võitmise eest.

Iisrael tegi, mida iga riik peab taolisel juhtumil tegema: kaitsma oma piire. On ääretult kurb, et selles vahejuhtumis sai inimesi surma. (Punane Rist ei olnud võimeline hukkunute arvu kinnitama). Võimalike surmajuhtumite eest vastutab siiski Süüria riik, mis lasi protestijatel piirile ligineda. Iga riik peab vastutama selle eest, et tema territooriumi ei kasutata naaberriikide ründamiseks. Inimelu näib aga olevat Assadi režiimis praegu odav kaup.

Ja lõpuks, palestiina araablaste versioon sündmustest levib kiiresti, sest nad kasutavad sihilikult teatud sõnavara. Viimsena on sellesse lisandunud “Naksa”. Veel mõned näited ideoloogilist sõnumit kandvatest sõnadest: Nakba, põgenikud, okupatsioon, eraldav tara, Al Aqsa, Al Quds, Läänekallas, asundused. Nende sõnade kasutamisega antakse konfliktile Iisraeli-vastane raamistik. Inimeste mõistusesse tekivad Iisraelivastased pildid ning lõpptulemusena kaotavad nad kaastunde juutide riigi vastu. Objektiivsust hindav inimene peaks suutma taolist sõnadega manipuleerimist paljastada.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.