Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



SAJAD IISRAELIVASTASED AKTIVISTID KAVATSEVAD KOGUNEDA BEN GURIONI LENNUJAAMA
07.07.11  

Reedel peaks praeguste plaanide järgi Tel Avivi Ben Gurioni lennujaama kokku sõitma ligi 700 palestiina araablaste toetajat. Need on erinevate riikide poliitilised aktivistid, kes tahavad korraldada vaatemängu meediale. Arvatakse, et nad üritavad lennujaamas läbi viia Iisraelivastase meeleavalduse ning siis lähevad edasi Palestiina Omavalitsuse aladele, kus nad osalevad samuti Iisraelivastastel meeleavaldustel, mis sageli on kujunenud vägivaldseteks.

Iisraeli võimud suurendasid tänasest kuni pühapäevani lennujaama administratiiv- ja turvatöötajate arvu. Loodetakse, et nad suudavad meeleavaldajad juba passikontrollis kinni pidada ning ei anna neile võimalust Iisraeli sissepääsuks. Julgeolekuminister Yitzhak Aharonovitch ütles, et aktivistide eesmärk on “korralda provokatsioone ja ebaseaduslikke meeleavaldusi ning õõnestada meie õigust sellele maale.” Sellist ebaseaduslikku tegevust ei saa lubada, lisas ta. Meeleavaldajad loodavad, et juhul, kui nad lennujaamas kinni peetakse, saavad nad korraldada meediale etenduse, mis seab Iisraeli halba valgusesse.

Kommentaar:
On märkimisväärne, et suurem osa viimasel ajal korraldatud kampaaniatest, mis on mõeldud justkui palestiina araablaste toetuseks, ei toeta tegelikkuses mitte midagi vaid on millegi vastu. Gaza abilaevastik ei vea kaupu inimeste abistamiseks. See veab aktiviste koos plakatite, loosungite, kaamerate ja sidepidamisvahenditega, mis võimaldavad kõiki sündmusi jäädvustada ja Iisraelivastaselt esitleda. Iisraeli vastu korraldatud boikoteerimise, blokeerimise ja sanktsioonide kampaania, mida toetavad paljud organisatsioonid ja kogudused üle maailma, ei tee midagi palestiina araablaste aitamiseks, vaid on suunatud Iisraeli vastu. Ennast inimõiguste organisatsiooniks nimetava ühingu pingutused Iisraeli kaitseväelaste ja poliitikute kohtu ette toomiseks väidetavate inimõiguste rikkumiste eest on suunatud Iisraeli kaitsevõime õõnestamisele. Ning homne kampaania Ben Gurioni lennujaamas ei aita mingilgi moel Palestiina Omavalitsuse elanikke, vaid on mõeldud Iisraeli maine kõigutamiseks.

Kui inimesed on veendunud, et palestiina araablased kannatavad “Iisraeli okupatsiooni” all kohutavalt, siis oleks loogilisem aidata neid kannatusi leevendada. Ent suurem osa organisatsioone tegeleb selgelt pigem Iisraelivastaste kampaaniate kui palestiina araablasi toetavate ürituste korraldamisega, mis annaksid praktilisi tulemusi. Gaza abilaevastiku aktivistid tunnistasid, et peavad humanitaarabi osutamisest palju olulisemaks laevastiku saatmist iseenesest ja oodatavaid meediakajastusi.

Viimase aja rahvusvahelisi kampaaniaid juhivad sageli vasakpoolsete poliitiliste vaadetega inimesed. Üldiselt ateistlikud vasakpoolsed on leidnud ühise keele moslemiäärmuslastega ning on astunud nendega ebamoraalsesse liitu. Gaza abilaevastik on suurepärane näide taolisest koostööst. Möödunud aastal nägime Türgi islamistlikku organisatsiooni IHH tegutsemas käsikäes Euroopa vasakpoolsete aktivistidega.

Võib ju arvata, et see on suurepärane, kui vasakpoolsed ja moslemid saavad koos humanitaartööd teha. Milleks näidata seda negatiivses valguses? Kui nende põhieesmärk oleks olnud humanitaartöö, olnuks see tõepoolest tore. Ent nagu eespool näitasime, ei ole viimase aja kampaaniate põhieesmärgiks humanitaartegevus ning seda kinnitavad ka osalejad. Eesmärk on pigem poliitiline.

Radikaalne Iisraelivastane maailmavaade on ühendanud kaks väga erinevat ideoloogiat, mis peavad poliitilist võitlust Lähis-Ida ainukese demokraatia vastu. Inimestel on põhjust küsida, kui õigustatud on nende organisatsioonide nõudmised ja kas nad ikka püüdlevad üllaste humanitaareesmärkide täitmise poole, või on need vaid suitsukate rahva toetuse otsimisele ühele teisele, märksa vähem üllale, eesmärgile.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.