Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



PALJUD ROOTSLASED OMAVAD ANTISEMIITLIKKE VAATEID
18.03.06  

Täiskasvanud rootslastest 41 protsendi suhtumine juudi rahvasse on tugevalt antisemiitlik või osaliselt mitmeti mõistetav, näitab uuring, mille viis läbi Living History Forum.

Uuringu andmeil omab 5 protsenti 3000 uuringualusest, kelle vanus on vahemikus 16 kuni 75 aastat, tugevat ja järjekindlalt antisemiitlikku suhtumist ning 36 protsenti omab osaliselt negatiivset suhtumist juutidesse. Vaid 59 protsenti ei tunnusta antisemiitlikke eelarvamusi.

26 protsenti vastajatest oli osaliselt või täiesti nõus väitega, et "juutidel on suur mõju maailma majandusele". Sama palju vastajaid arvas, et "Iisraeli poliitikat iseloomustab kättemaksujanu, mille juured on Vanas Testamendis"ja et "viis, kuidas Iisrael palestiinlasi kohtleb, sarnaneb juute kohtlemisega natside poolt."

Tulemused näitavad, et kõrgema haridusega isikutel on vähem eelarvamusi võrreldes madalama haridustasemega isikutega. Peale selle on meestel ja vanematel inimestel veidi suurem kalduvus antisemiitlikele vaadetele kui naistel ja keskealistel.

Uuring näitab veel, et antisemiitlikud vaated on immigrantide seas levinumad kui rootslaste seas. Järjekindlalt antisemiitlikke vaateid omab 11 protsenti välismaise päritoluga täiskasvanutest ja 39 protsenti kõigist moslemitest, võrreldes 5 protsendiga kõigi täiskasvanute hulgas kokku.

Copyright 2006 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.