Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
15.07.11  

Hadassah meditsiinikeskust Jerusalemma Scopuse mäel on selle aasta jooksul tabanud tervelt 43 korda rünnakud Ida-Jeruusalemma araablaste poolt, kuigi araablased moodustavad rohkem kui kolmandiku patsientidest, teatas Knesseti Sotsiaal- ja tervishoiukomisjon. Haigla direktor prof Zvi Stern ütles, et inimesed on pisargaasi tõttu, mida haigla kaitsmisel kasutati, tundnud lämbumistunnet, üks arst minestas ning üks õde sai kiviga pihtasaamisel vigastada. Stern ütles, et 2010. aastal oli 83 juhtumit, mil kõrvalasuva araabia linnaosa Issawiya elanikud loopisid Scopuse mäel asuva Hadassah meditsiinikeskuse suunas kive ja süütepomme või üritasid tekitada tulekahju. “Maja katustelt loobitakse haigla pihta kive. Turvatöötajad kannavad kuulikindlaid veste ja kiivreid. Töötajad aga kardavad öösel haigla juurde sõita,” ütles ta. Stern lisas, et ligi 38 protsenti haigla patsientidest on araablased.

Teisipäeval Tel Avivis ÜRO majanduskomisjoni eestvedamisel toimunud konverentsil leidsid kogu maailma strateegid, et Iisrael on ökoloogilise innovatsiooni “labor” ning võiks olla platvormiks suurematele riikidele, mis soovivad võtta kasutusele keskonnasäästlikku tehnoloogiat. “Iisrael on innovaatiliste poliitikate ja rakenduste laboriks mitmetes valdkondades, nagu tehnoloogiad, rahastamine ja projektijuhtimine… Taoline labor võiks ju olla õppekeskuseks, kus jagatakse kogemusi ning abistatakse teisi riike,” ütles Jan Kubis, ÜRO peasekretäri asetäitja ning ÜRO Euroopa majanduskomisjoni vastutav sekretär. ”Tänu paljudele immigrantidele, kes on minevikus pidanud keeruliste ülesannetega toime tulema, sobib Iisraelile väga hästi võitlemine globaalprobleemidega, nagu toidu-, vee- ja energiapuudus,” ütles Eugenie Kandel, Iisraeli Majandusnõukogu juht ja peaministri tähtsaim majandusnõunik. Kandeli sõnul on Iisrael muutunud oluliseks ökotehnoloogiate eksportijaks. ”Me oleme maailmas juhtivad reovee puhastuse alal ning arvatavasti ka soolatustamise alal,” ütles ta. Lisaks mainis Kandel Iisraeli ekspordivaldkondadena põllumajandustehnoloogiat, maade niisutamist ja karjakasvatust.

Iisrael on avanud külastajatele paiga, mida tuntakse Jeesuse ristimiskohana. Ettevalmistuste jaoks oli vaja teha koostööd Iisraeli sõjaväelastega ning kõrvaldada miinid piirilt Jordaaniaga. Koht, mille nimi on Qasr al-Yahud, avati pidulikult teisipäeval. Ajast, mil Iisrael hõivas selle piirkonna 1967. aasta sõjas, pidid palverändurid siiani turvalisuse ja sellele alale jäänud maamiinide tõttu kooskõlastama oma külaskäigud Iisraeli sõjaväega. Turismiministeeriumi andmeil on seda paika siiani külastanud ligi 60 000 turisti aastas. Pärast paiga avamist oodatakse selle arvu kasvamist miljonini. Taastamistöödeks kulus 3 miljonit dollarit.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.