Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
05.08.11  

Iisraeli piiripatrull jäi esmaspäeval tavapärase kontrolli teostamise ajal Liibanoni sõduri avatud tule alla. Liibanoni meedia õigustas rünnakut väitega, et Iisraeli patrull ületas piiri ning sisenes Liibanoni. Iisrael siiski väidab, et sõdurid olid tulistamise hetkel rahvusvaheliselt tunnustatud piirist Iisraeli poolele jääval maa-alal. ÜRO ametnikud kinnitasid hiljem, et iisraellased tegutsesid õigel pool niinimetatud “sinist piiri”. Liibanon ei olnud nõus vabandust paluma, sest vaatamata ÜRO seisukohale ei tunnusta Liibanon “sinist piiri” rahvusvahelise piirina. Liibanoni väitel jääb selle piiri korral mingi osa Liibanoni territooriumist Iisraeli poolele.

Iisraeli mereväe kindral Yaron Levi sõnul on hoogustumas mereväerelvastuse smugeldamine, teatas Haaretz. Ta ütles, et Iisraeli läheduses tegutsevatel terrorirühmitustel on rakette, millega on võimalik rünnata kõiki Iisraeli sadamaid ja rannaligidasi taristuid, nagu naftaplatvorme. Iisraelil on andmeid, et Hizb´Allah käsutuses on Iraanis valmistatud maa-vesi tüüpi rakette ning võib hankida Süüriast ka Venemaal toodetud rakette. Nimetatud rakettide laskekaugus võimaldab nendega rünnata kõiki Iisraeli sadamaid, majandusvee piirkondi ning suuremat osa Iisraeli suunduvatest veeteedest. Levi andmeil kopeeritakse praegu Hizb´Allah mudelit Gazasse. “Tulevikus on meil tegemist rakettide, torpeedode, miinide, mitmesuguste veepealsete ja veealuste relvadega, nii Gazas kui ka Liibanonis,” ütles ta ning lisas, et mereväerelvade smugeldamist juhib peamiselt Iraan. Ta oletas, et kõikvõimalikke Iraani käsutuses olevaid relvi võidakse Iisraelile lähemale toimetada.

Jeruusalemma Vanalinna lähedal asuvatest varemetest leiti väike 2000 aasta vanune kullast kelluke, mis on pärit teise Templi aegadest. Kelluke kaevati välja Taaveti linnas ning see arvatakse olevat ülempreestri rüüle õmmeldav kaunistus. See leiti peamisest veejuhtmest, mille kaudu juhiti vihmavett linna erinevatest piirkondadest Siiloa tiiki, mida on Piiblis mitmeid kordi mainitud. Iisraeli Antiikasjade Ameti avalduses öeldakse: “Kõrge ametikandja kõndis ilmselt Robinsoni kaare lähedal asunud Jeruusalemma tänaval ning kaotas kuldkellukese, mis kukkus tema rüült tee kõrval asuvasse kanalisatsiooniavasse.”

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.