Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



ARVATAVASTI ESMAKORDSELT AJALOOS: SAEB EREKAT ON VAIT!
05.08.11  

Iisraeli asevälisminister Danny Ayalon avaldas mõned nädalad tagasi lühikese video (seda võib näha antud lingil: http://www.youtube.com/watch?v=f-d3f-gSmnM), milles ta tutvustab Iisraeli seisukohti Juudea ja Samaaria (Läänekalda) staatuse suhtes. Ayalon kirjeldab videos nende piirkondade ajalugu ning sõdu, mida Iisraeli sunniti pidama ja mille tõttu Iisrael haaras kontrolli Juudea ja Samaaria üle. Kokkuvõtteks väidab ta, et need ei ole okupeeritud, vaid “vaidlusalused” territooriumid.

See lühike video ajas Palestiina Omavalitsuse pealäbirääkija Saeb Erekati marru. Erekat tegi kaheleheküljelise pressiavalduse, milles ta kritiseerib videot ning väidab, et see “on vastuolus kehtivate ÜRO resolutsioonidega ja ütleb, et Iisraeli ebaseaduslikud asundused okupeeritud Läänekaldal kuuluvad seaduslikult Iisraeli alla.” Ta nimetab seda arutluse tõeliselt rahueesmärgilt kõrvalejuhtimise katseks ning väidab, et Ayalon kasutab “aegunud väiteid”.

Ayalon kutsus otsekohe Erekati video sisu üle väitlema, kuid viimane keeldus pakkumisest. Erekati tormilist reaktsiooni arvestades oli Ayalon avalikust väitlusest kõrvalehiilimisest kuuldes üllatunud: “Erekat reageeris video avaldamisele väga kiiresti, kuid nüüd annab tema kõrvalehiilimine selge sõnumi Palestiina Omavalitsuse poliitilise juhtkonna kohta, mis on avalikku väitlust liiga kaua kinni hoidnud… See näitab, et nende retoorika on vaid tühjad sõnad ja loosungid, mis variseb katsumisel kaardimajakesena kokku.”

Kommentaar:
See peab olema üks väheseid kordi, mil Erekat laseb mööda võimaluse avalikkuse ees kõnelda. Tavaliselt väga jutukas läbirääkija jätab harva kasutamata võimaluse Iisraeli ründamiseks hästisõnastatud ja kõlavate loosungitega. Väga sageli puudub tema loosungites sisu, kuid see ei ole takistanud tema rahvusvahelise õiguse äärmiselt politiseeritud tõlgendustel poliitilistes ringkondades põhivaadeteks muutumast. See on hämmastav, kuidas muidu nii targad poliitikud on ilma kriitikata omaks võtnud sellised väljendid nagu “okupeeritud territooriumid”, “ebaseaduslikud asundused” ja isegi “apartheidireziim”.

Seekord rünnati Erekati sõnumi põhituuma: et Iisrael okupeerib ebaseaduslikult maid. See on kõigi tema avalike esinemiste keskne sõnum ning sellega üritab ta leida toetajaid palestiina araablaste võitlusele. Võimaluse avanemisel aga Erekat hoopis taganeb! See oli suurepärane võimalus kaitsta oma seisukohti tõsises avalikus väitluses Iisraeli valitsuse esindajaga. See tähendab, kui tal tõesti oli mingi sõnum, kui ta väidetel tõesti oli mingi alus.

Näib, et Erekat esineb vaid seal, kus tema põhiseisukohti tunnustatakse, näiteks CNN-is, BBC-s ja teistes lääneriikide telekanalites. Ayaloni pakkumisest loobumine pärast taolist tormilist reaktsiooni seab tema sõnumi usaldusväärsuse suure küsimärgi alla. On aga küsitav, kas läänemaailmas läheb see kellelegi nii palju korda, et märgata!

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.