Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
12.08.11  

Iisraeli eksport Hiinasse ulatus 2011. aasta esimesel poolel 1 miljardi dollarini. See on suurenenud 33 % võrreldes eelmise aasta sama ajaga, kirjutab Ynetnews. Hiina on Iisraeli ekspordi sihtriikide hulgas neljandal kohal ning on 2009. aastaga võrreldes tõusnud kuue koha võrra. Positiivsetele suundumustele vaatamata märgib Iisraeli Ekspordi ja Rahvusvahelise Koostöö Instituudi tegevdirektor Avi Hefetz, et Iisrael ekspordil Hiinasse on veel arenguruumi, sest see moodustas viimasel aastal vaid 0,17 % Hiina impordist (välja arvatud teemandite osas), mis on maailma keskmisest oluliselt madalam.

USA reitingufirma Standard & Poor´s teatas esmaspäeval, et hindab Iisraeli krediidireitingut kategooriaga ”A” ning peab reitinguprognoosi heaks. S&P alandas siiski USA tagatisega krediidireitingut kategooriani AA+, mis on vastavuses viimase USA krediidireitingu ajaloolisele alandamisega nende poolt. Vastavad väärtpaberid väljastati aastal 2003 ning nende koguväärtuseks on 6 miljardit dollarit. Nende väärtpaberite reiting on praegu AAA. Iisraeli valitsus võib praegugi väljastada 3,8 miljoni dollari väärtuses USA tagatisega väärtpabereid, kuid arvestades USA hiljutist krediidilangust, oleksid uued väärtpaberid automaatselt reitinguga AA+. S&P hindas Iisraeli krediidireitingut A kategooriaga esimest korda 2007. aastal. Seda otsust kinnitati 2009. aasta jaanuaris ning Iisraeli turule anti positiivne prognoos.

Arheoloogid näitasid esmaspäeval avalikkusele rooma leegionäri mõõka, mis leiti möödunud kuul Jeruusalemma all paiknevast muistsest veejuhtmest. Professor Ronny Reich ütles, et see mõõk kuulus tõenäoliselt Jeruusalemmas 70. aastal tegutsenud Rooma jalaväelasele. Sel ajal surus Rooma maha juutide ülestõusu, hävitas Teise Templi ja suure osa linnast. See on juba kolmas Jeruusalemmast leitud rooma mõõk, kuid eriline on mõõk selle poolest, et see on väga hästi säilinud. See on umbes 60 cm pikkune, leiti nahast mõõgatupes ning mõõgal on säilinud mitmed kaunistused. Veejuhtme lähedalt pinnasest leiti veel kivist ese, millele on graveeritud seitsmeharulise küünlajala kujutis. Reichi hinnangul oli graveerimiseks kasutatud teravat naela. Reich selgitas: “Graveeringu teeb tähtsaks asjaolu, et sellel kujutatud küünlajala alus annab aimu, kuidas see algselt võis välja näha: aluseks oli nelijalg, mis toetus põrandal paiknevale raamile. Praeguseks on välja kaevatud pool muistsest veejuhtmest, pikkusega umbes 600 meetrit. Varasematel kaevamistel on arheoloogid leidnud jäänuseid veejuhtmetes elanud inimestest, kes varjasid end Teise Templi hävitamise ajal roomlaste eest. Veejuhtmete kaudu said inimesed ka ümberpiiratud linnast põgeneda.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.