Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
26.08.11  

Pingete kasvu tõttu lõunas esitas kaitseminister taotluse eraldustara ehitamiseks Iisraeli-Egiptuse piirile. See oleks laienduseks praegu käimasolevale ehitusprojektile ning näeks ette kokku 230 km pikkuse turvatara ehitamise piirile. Praegu juba ehitatakse 80 km pikkust lõiku teravate sakkidega raudtarast, mis varustatakse lõpuks elektrooniliste valveseadmetega. Praeguseks on juba valmis 45 kilomeetrine lõik. Kogu tara (ehitustööd, turvaseadeldised ja nende paigaldamine) maksumuseks hinnatakse 550 –650 miljonit NIS (155-180 USD).

Hiinas paigutati Tel Avivi Ülikool, Weitzmanni Instituut ja Haifa Technion maailma 150 tippülikooli edetabelisse. Jeruusalemmas asuv Heebrea Ülikool hinnati maailmas 57. ülikooliks. See on parim edetabelikoht Heebrea Ülikooli jaoks alates 2003. aastast. Eelmise aastaga võrreldes on see ülikool oma positsiooni 15 koha võrra parandanud. Lisaks üldjärjestusele hinnati ülikoole ka erialade kaupa. Loodusteaduste valdkonnas oli Heebrea Ülikool 35. kohal ning Weitzmanni Instituut ja Technion jäid vahemikku 51.-75. Heebrea Ülikool hiilgas veel matemaatikas (22. koht) ja arvutiteaduses (26. koht), jäädes viimases alla Weitzmanni Instituudile (11. koht).

Turismiministeerium teatas eelmisel nädalal plaanist avada 2014. suve lõpus uus rahvusvaheline lennujaam Timnas, mis asub kuurortlinnast Eilatist vaid 18 km põhjapool. Uus lennujaam saab oma nime hukkunud Iisraeli astronaudi Ilan Ramoni järgi. Eeldatakse, et 422 miljonit dollarit maksev lennujaam toob Lõuna-Iisraelis kaasa turismisektori 300 %-lise kasvu. Piirkonda oodatakse rahvusvaheliste ja kohalike lendudega aastas 1,5 miljonit reisijat.

Iisraeli kaitseväe -Chrysleri ühisettevõte esitles uut täiustatud versiooni maastikuautost “Sufa” (“Torm”), millega saab manööverdada nii liivas kui ka vees: Sufa 3. 56-hobujõulise võimsusega maastikuautosse mahub viis sõdurit. See on asenduseks sõidukitele Sufa 1 ja Sufa 2, mida Iisraeli kaitseväe õppustel kõige sagedamini näha võib. Auto on varustatud erilise õhutoruga ning see võimaldab liikuda liivasel pinnasel ja läbida veetakistusi. Maastikuauto on kokku pandud Automotive Industries tehases, mis asub Nazareth Illitis. Tootmismahuks prognoositakse 3000 sõidukit aastas ning tehas hakkab täitma kogu maailmast saabuvaid tellimusi, andes seeläbi tööd sadadele riigi äärealadel elavatele töölistele. Esmakordselt hakkab välismaine autotootja müüma Iisraelis toodetud masinaid. Autoosadega varustajaks on Chrysler.

Copyright 2011 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.